Félszáz pályázatíró vesz részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képzésén

tamogatas_kifizetesMár több mint kétszáz pályázatíró regisztrált a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által augusztusban indított Pályázati Tanácsadók Hálózatába (PTH). Közülük mintegy félszázan vesznek részt a most csütörtökön elindult kétnapos képzésen, amelynek célja, hogy a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázataival kapcsolatban naprakész, alkalmazható tudásanyaggal lássa el a pályázatírókat.

Kétnapos képzést szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Pályázati Tanácsadó Hálózatba regisztrált pályázatírók részére. A 2016. szeptember 8-án és 9-én Kecskeméten rendezett eseményen a NAK, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős Államtitkársága, illetve a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szakemberei minden részletre kiterjedően bemutatják a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázatait, és az azokhoz kapcsolódó általános és jogcímspecifikus ismereteket. A képzésen naprakész, alkalmazható tudásanyaggal látják el a pályázatírókat, akik ezáltal jobb minőségű kérelmeket készíthetnek a Kamara tagjai részére, és hatékonyabban segíthetik a támogatások jogszerű felhasználását, illetve a beruházások megvalósítását.

A pályázatírók 2016. augusztus 15. óta jelentkezhetnek a Pályázati Tanácsadók Hálózatába, amelynek legfőbb célja, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, és díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak. A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amely során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak, illetve a szakterületükhöz kapcsolódó képzéseken vesznek részt. A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek a földrajzi működés alapján is kereshető adatbázisba. Eddig már több mint kétszáz pályázatíró regisztrált a hálózatba.

A Kamara tagjai 2016. szeptember 1-jétől vehetik igénybe a szolgáltatást, eddig már tucatnyi pályázni szándékozó talált pályázatírót a hálózaton keresztül.

Kapcsolódó cikk:
Újabb csúszásban az erdészeti támogatások – Erdészeti géptámogatás októberben

(NAK)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?