Kisfilm a Keszegi Favágó Versenyről - Továbbra is verhetetlen a Vértesi Erdő csapata (+VIDEÓ)

Május 28-án, kellemes nyári melegben rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Budapest környéki regionális fordulóját, a Keszegi Favágó Versenyt, amelyen 21 csapat mérte össze tudását. A tét ezúttal is nagy volt: az, hogy melyik a hat gárda jut tovább a szeptemberi országos döntőbe. A napot végül a mostanában verhetetlen, a Bajnokok Bajnoka címet is elnyerő Vértesi Erdő Zrt. első csapata zárta a legsikeresebben.
Kisfilm a Keszegi Favágó Versenyről - Továbbra is verhetetlen a Vértesi Erdő csapata (+VIDEÓ)
KÉPGALÉRIA A KESZEGI FAVÁGÓ VERSENYRŐL >>> Lábodi Géza I. helyezett, Vértesi Erdő Zrt. I. csapat
Gyakorlás kérdése az egész. Ha nem készülsz, nem fogod tudni elvégezni a feladatokat - mind fizikailag, mind szellemileg. Ez egy elég erdős verseny volt, tele kihívásokkal, főleg azon versenyszámok miatt, amelyek máshol nincsenek, gondolok itt a lánckímélő darabolásra vagy a keresztvágásra fejszével. A kézifűrészes szám ráadásul teljesen új volt nekünk, mindössze tegnap gyakoroltunk rá.
Horváth Csaba II. helyezett, Hanyi Hódok
Ezúttal kicsit kevesebbet készültünk, de nagyon örülünk a második helynek. Keszeg tőlünk, a Hanságbtól egy kicsit messze volt, de örömmel jöttünk, mert nagyon tetszett ez a megmérettetés. A döntőre megpróbálunk többet gyakorolni, és felvesszük a nagyokkal a versenyt.
Ollé Péter III. helyezett, Pilisi Parkerdő Zrt. – Frainetto Kft.
Dorogról érkeztem, de van két csapattársam Bajnáról, és Csákvárról. Én már nem vagyok fakitermelő, a közelmúltban kamionos lettem, de 13 év után azért maradt bennem annyi, hogy versenyekre szeretnék eljárni, és egyre jobb eredményeket elérni. A STIHL Timbersports szériában is versenyzek, ahol fizikailag és pontosságban jobban ott kell lenni, de a kettő nem összevethető. Teljesen más sport, de próbálok arra is készülni. Ott persze erősebb a mezőny, nem is tartozom a legjobbak közé, mert nem tudok annyit készülni. De abbahagyni nem fogom, mert nagyon tetszik ez a sport.
A három dobogós csapat mellett természetesen a keszegi versenyről is még három gárda jutott tovább az országos döntőbe: az Ipoly Erdő Zrt. – Királyréti Erdészetének és a Nagymarosi Erdészetének csapatai valamint a Vértesi Erdő Zrt. második számú négyese.

Korábbi Erdő-Mező videók az idei fakitermelő versenyekről:

ERDŐ-MEZŐ VIDEÓK A TAVALYI FAKITERMELŐ VERSENYEKRŐL:

 

(Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike