Orfűn is a SEFAG Zrt. csapata nyert – STIHL fakitermelő verseny a Dél-Dunántúlon (+KÉPEK)

stihl_fakitermelo_mecsekerdo_55Az állami erdőgazdaságok diadalát hozta a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság második, dél-dunántúli fordulója május 7-én, miután a dobogóra a SEFAG Zrt – KNT, a Mecsekerdő Zrt – Ritrovi Kft. és a Zalaerdő Zrt. csapata állhatott fel. Pontosabban állhatott volna, ha az eredményhirdetés közben Orfűn nem szakadt volna le az eső…

TELJES KÉPGALÉRIA A DÉL-DUNÁNTÚLI STIHL REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYRŐL >>>

VIDEÓ HAMAROSAN!

Változékony időjárás kísérte a a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság második regionális versenyét. A reggel felhősen indult, a délután folyamán szinte már nyári meleg volt, végül pedig szakadó eső zárta a napot.

stihl_fakitermelo_mecsekerdo_42

A dél-dunántúli fordulót első alkalommal szervezte a Mecsekerdő Zrt., az állami erdőgazdaság pedig ki is tett magáért, a négy pályán gördülékenyen folyt a verseny, a látogatók pedig tribünről nézhették végig a fakitermelők és tűzoltók 11 csapatos csatáját.

stihl_fakitermelo_mecsekerdo_64

“A fakitermelő szakmának nagyobb elismertséget kell szerezni” – fogalmazott a regionális forduló megnyitóján Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese. Gémesi József a STIHL részéről a szokott módon a biztonságos versenyzésre hívta fel a figyelmet, majd megköszönte az állami erdőgazdaságnak, hogy felvállalta a fakitermelő verseny megszervezését. A szakember hangsúlyozta; az ehhez hasonló rendezvények egyik célja, hogy a hétköznapokon is balesetmentes legyen a munka, míg a másik, hogy a versenyzők találkozzanak egymással, és egymástól is eltanulhassanak szakmai fortélyokat.

Ripszám István és Gémesi József

Ripszám István és Gémesi József

A verseny során a pályák rendezésében két Welte erdészeti gép vett részt, amely nagyban meggyorsította a két fordulós megmérettetést, hiszen a négy pályát így rövid idő alatt rendezhették be a szervezők két menet között.

A verseny után szokott módon STIHL Timbersports bemutató szórakoztatta a közönséget, Bakó András és Rittlinger Róbert több versenyszámot is bemutatott az érdeklődőknek.

stihl_fakitermelo_mecsekerdo_102

Az eredményhirdetést végül teljesen elmosta az eső, így a díjátadót végül a korábban ebédelőként funkcionáló nagy sátorban tartották meg. A dél-dunántúli regionális versenyt végül a SEFAG Zrt. – KNT csapata nyerte meg, mögöttük a Rittlinger Róbert válogatott és világbajnok sportfavágó irányításával a Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft. végzett. A dobogó alsó fokára a fiatal fakitermelőkből álló Zalaerdő Zrt. gárdája fért fel.

Ahogy az mind az öt regionális fordulóban megszokott, Orfűről is 6 csapat jutott tovább a várhatóan szeptember 18-án zajló országos döntőbe. A dobogósok mellett a Gyulaj Zrt., a Kaszó Zrt. és a Zselici Juniorok csapata készülhet a nagy őszi megmérettetésre.

stihl_fakitermelo_mecsekerdo_18

EREDMÉNYEK:
1. hely: SEFAG Zrt. – KNT
2. hely: Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft.
3. hely: Zalaerdő Zrt.
4. hely: Gyulaj Zrt.
5. hely: Kaszó Zrt.
6. hely: Zselici Juniorok
7. hely: Barcsi Hivatásos Tűzoltók
8. hely: SEFAG Zrt. – Dongó
9. hely: Rigóci Káosz Brigád
10. hely: Siófoki Hivatásos Tűzoltók
11. hely: Szőcsény – Széchenyi Zsigmond Mg. Szakiskola

I. hely: SEFAG Zrt. - KNT csapata

I. hely: SEFAG Zrt. – KNT csapata

II. hely: Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft.

II. hely: Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft.

III. hely: Zalaerdő Zrt.

III. hely: Zalaerdő Zrt.

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság folytatása:
2016. május 28. – Keszeg
2016. augusztus 27. – Bükkzsérc
2016. szeptember 3. – Göbösmajor

Az első, dél-alföldi fordulóról készített Erdő-Mező Videó:

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?