Közjóléti híradó – Kerékpáros parkolók, kismuflon, Gemenc film… | Erdeiprogamok.hu

kismuflon_budakeszi_vadaspark_2Aki rendszeresen olvassa az Erdő-Mező Online programajánló és közjóléti társhonlapját, annak az alábbi hírek bizonyára nem tartalmaznak majd túl sok újdonságot. A jövőben azonban hetente állítunk össze hírgyűjteményt az Erdeiprogramok.hu portálunkról, hogy a különböző eseményekről, az erdészek társadalmi szerepvállalásáról minél több ember tudjon. Első közjóléti híradónkban többek között kerékpárhálózat, erdei iskola és tanösvény átadását, természetfilmeket és számos más témát ajánlunk figyelmébe az Erdeiprogramok.hu oldalról.

Erdei szórakozás, erdei programok, táborok, kirándulások >>>

Parkolj és bringázz a Pilisben – 600 km és 9 P+B parkoló a főváros közelében

28 ajánlott túraútvonal, 600 km tekerési lehetőség és 9 P+B parkoló. Április 27-én, Pilisszentlászlón adták át a Pilisi Parkerdő Zrt. kerékpár-turisztikai fejlesztése által létrehozott 9 „Parkolj és bringázz” (P+B) ponttal rendelkező erdei kerékpáros útvonalat, amelynek megvalósításakor szem előtt tartották a túra- és szabadidő kerékpárosok igényeit. Az Erdeiprogramok.hu jelen volt az állami erdőgazdaság átadó ünnepségén.
Bővebben >>>

Kirándulók, figyelem! Vigyázzanak a tűzzel, és ne parkoljanak az erdei sorompók elé!

A kora tavaszi napfény és a természet szeretete ebben az időszakban sokakat az erdőbe csalogat: a természet ébredésének első jeleit felfedezni páratlan élményt jelent. A természet és saját magunk védelme érdekében ugyanakkor nem árt a fokozott óvatosság, hiszen nemrégiben adtunk hírt arról, hogy erdőjárók gondatlansága kisebb erdőtüzet okozott Páty környékén.
Bővebben >>>

Színpompás természet: kirándulások az orchideák nyomában

Az orchideák napjainkban az egyik legközkedveltebb növények közé sorolhatók. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a magyarországi erdőkben, mezőkön több faja is fellelhető. Ilyen például az Anacamptis pyramidalis, azaz vitézvirág vagy éppen a Cephalanthera rubra, azaz piros madársisak. A természet kedvelőinek április végétől egészen nyár elejéig több hazai helyszínen is lehetőségük nyílik szervezett túrák során felfedezni az épp virágzó kincseket. Az Erdeiprogramok.hu összegyűjtötte azokat a helyszíneket, ahol biztosan megcsodálhatják az érdeklődők természetes környezetükben ezeket a növényeket.
Bővebben >>>

Elindul a szezon Erdély kisvasútjain is

A korábbi hanyatlást követően Erdélyben is egyre több helyen indulnak újra a kisvasutak. Rövid tájékoztatás az indulásról és a menetrendekről.
Bővebben >>>

Kisalföldi Erdőgazdaság: Újabb elemekkel bővült a Rába Kalandpark

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. területén, a győri Püspökerdőben immáron több éve üzemel a Rába Kalandpark, amely mára mintegy 50 akadályos pályarendszerrel fogadja vendégeit. 2016-ban újabb izgalmas akadályokkal bővült a létesítmény. A fákra telepített, változatos nehézségi fokozatú ügyességi akadályokból álló park kihívást és egyben izgalmas élmény nyújt a látogatóknak.
Bővebben >>>

raba_kalandpark_3

Új erdei szállás a varázslatos zalai erdőben – Átadták a Nyitnikék Erdei Szállót Obornakon (+KÉPEK)

Új, negyven férőhelyes, a már meglévő erdészeti erdei iskola mellé épített erdei szállást adott át a Zalaerdő Zrt. április 22-én, péntek délután a Zala megyei Eszteregnye-Obornak településen, amely nem csak az iskolás és óvódás csoportokat fogadja majd, de a bakancsos turisták, baráti társaságok számára is lehetőségeket kínál a környék megismeréséhez. Az Erdeiprogramok.hu ott volt az ünnepségen.
Bővebben >>>

Budakeszin várja a családokat hazánk első kalandpark tanösvénye (+KÉPEK)
Április 22-én, délelőtt adták át a Budakeszi Vadaspark főbejárata közelében fekvő kalandpark új tanösvényeit, amelynek segítségével a gyerekek és felnőttek az adrenalin mellett a Budai Tájvédelmi Körzet állatairól is információkat kapnak. A kuriózumnak számító kezdeményezés a Pilisi Parkerdő Zrt., a Budakeszi Vadaspark és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület összefogásával valósulhatott meg.
Bővebben >>>

Gemenc – Árterek világa | Káprázatos előzetessel jelentkeztek a készítők

Egymással küzdő gímszarvas bikák, áradás idején úszó vaddisznók, kócsagok, gémek és jégmadarak, tutajozó szarvasbogár és persze régi-új fajunk, az aranysakál. Lélegzetelállító előzetessel jelentkeztek a Gemenc – Árterek világa című természetfilm készítői.
Bővebben >>>

Régi hagyományok, új kalandok Gemencen

A Rezét gőzös nosztalgiajáratai, gyalogtúrák szakvezetőkkel, erdőkerülés erdésszel, interaktív kiállítások, a hód és a vidra élőhelyének bemutatása új dioráma segítségével, hajókirándulás, gemenci vasútmodell-bemutató és még sok érdekes program várja mindazokat, akik 2016. április 30. és 2016. május 1. között ellátogatnak a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának szezonnyitó rendezvénysorozatára, Pörbölyre.
Bővebben >>>

Ismét útjára indul a „Fülemülék éjszakája” országos rendezvénysorozat (+Rendezvénylista)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva egy évtizede hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” programsorozatát. Ennek keretében április végétől május végéig országszerte mintegy 50 helyszínen, többnyire lakott területeken vagy ezek határában várják a madarászok a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét. A rendezvényhelyszíneken nem csak hallani, de gyakran kézben is látni lehet a fülemüléket, ugyanis sok helyen madárgyűrűzés is zajlik.
Bővebben >>>

fulemule

Mit tegyünk a szemetünkkel az erdőben? Erre tanították a gyermekeket a somogyi erdészek

A SEFAG Zrt. Szántódi Erdészete a közfoglalkoztatási program keretében folyamatosan szedi a szemetet a gazdálkodási területén. A természetben hagyott hulladék gyűjtése, kezelése jelentős költséget ró az állami erdőgazdaságra, ezért az erdészet évről-évre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy megakadályozza, hogy a hulladék újra elcsúfítsa az erdőket. Ehhez kapcsolódik a “Tiszta erdőkért” kampány is.
Bővebben >>>

Erdészek tartottak Zöld Napot a Tamási Aranyerdő Óvodában

2016. március 22-én a Víz Világnapja alkalmából a Tamási Aranyerdő Óvodában Zöld Napot tartottak, amely a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Lengyel-Annafürdői Erdei Iskolájának dolgozói segítségével valósulhatott meg. Az állami erdőgazdaság munkatársai eszközökkel és színvonalas programmal készültek az eseményre.
Bővebben >>>

Dokumentumfilm készült a Csallóközről (+VIDEÓ)

A Kukkónia Polgári Társulás megbízásából Molnár Csaba fiatal komáromi rendező készített dokumentumfilmet a Csallóközről, amely alább teljes hosszában megtekinthető.
Bővebben >>>

kismuflon_budakeszi_vadaspark_2

Megszületett az idei első muflon a Budakeszi Vadasparkban

Mondhatnánk, hogy csak egy „szokásos” cukiság született Budakeszi Vadasparkban, de a kis patás jövevény plüss figurákat megszégyenítő bársonyosságát, pajkosan csillogó szemeit és null-kilométeres patái látványát igazából nem lehet megszokni…
Bővebben >>>

Családi programok a Budakeszi és a Tamási Vadasparkban

Az állatbarátok nem unatkozhatnak április utolsó hétvégéjén sem, ugyanis amellett, hogy a hazai vadasparkok a szokásos nyitvatartással várnak, Budakeszin és Tamásin különleges programokkal kedveskednek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?