A tavalyi országos bajnokok nyerték meg az első Vértesi Fakitermelő Kupát (+KÉPEK)

vertesi_kupa_2016_63Április 9-én, szombaton első alkalommal rendezett helyi fakitermelő versenyt a Vértesi Erdő Zrt. az Agrogold STIHL Szakkereskedés támogatásával a Komárom-Esztergom megyei Császár településen, az Egresi-réten. Az I. Vértesi Fakitermelő Kupán 10 csapat mérte össze tudását, végül pedig a STIHL tavalyi országos döntőjében is diadalmaskodó Hegylakók gárdája győzött.

TELJES KÉPGALÉRIA AZ I. VÉRTESI FAKITERMELŐ KUPÁRÓL >>>

A megnyitón Beke Gyöngyi, Császár polgármestere köszöntötte a versenyzőket és a részvevőket. Mint kifejtette, nem véletlen, hogy I. Vértesi Fakitermelő Kupa néven hirdették meg a versenyt, hiszen szeretnék, ha folytatása is lenne a megmérettetésnek.

Beke Gyöngyi, Kocsis Mihály és

Beke Gyöngyi polgármester, Kocsis Mihály vezérigazgató és Kubinyi Balázs főbíró

“Amikor fociztam, az edzőm azt mondta, rosszul lehet játszani, de szív nélkül soha” – mondta Kocsis Mihály, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója a versenyezőknek címezve. Hozzátette: mindenki nem győzhet egy ilyen versenyen, de biztos benne, hogy a résztvevők a maximumot hozzák ki magukból a nap folyamán.

Gémesi József

Gémesi József (STIHL)

Az Andreas STIHL Kft. képviseletében Gémesi József arról beszélt, hogy 14 éve létezik a cég által szervezett országos fakitermelő bajnokság, amit 6 éve a regionális versenyek alapoznak meg. Ehhez csatlakoznak az egyre inkább szaporodó helyi kezdeményezésű fakitermelő versenyek. Ilyen az I. Vértesi Fakitermelő Kupa is, amelyet a STIHL nagy örömmel támogat. “Fontos, hogy a baleset-megelőzés és a munkavédelem oldaláról javulást érjünk el, valamint az is, hogy ennek a nem különösebben támogatott körnek a tagjai találkozhassanak egymással, új fortélyokat, fogásokat tanulhassanak el egymástól, tapasztalatot cserélhessenek” – húzta alá Gémesi József, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendezvény előtt leesett eső miatt a balesetek elkerülése érdekében inkább lassabban, de hibamentesen dolgozzanak a versenyzők.

vertesi_kupa_2016_63

A megmérettetés kezdetén a 2015-ös országos bajnok csapat mutatta be a megjelenteknek, hogyan is kell teljesíteni a kombinált versenyszámot. A Vértesi Erdő Zrt. Lábodi Géza által vezetett gárdája természetesen a fakitermelő kupán is elindult, és hiába kellett végül háromszor bemutatniuk a számot, elsők lettek a két hivatalos forduló után is.

Eredmények:
I. Hegylakók
II. Karsai-Team
III. Alba Berkenye Kft.
IV. Asylum 97 Bt.
V. Pusztavám I.
Vi. Süttő
VII. Isaszegi Favágók
VIII. Hamvasi és fia Bt.
IX. Szákszendi fanyűvők
X. Láng vágók

A Hegylakók csapata

I. hely: Hegylakók csapata

II. hely: Karsai-Team

II. hely: Karsai-Team

III. hely:  Alba Berkenye Kft.

III. hely: Alba Berkenye Kft.

A rendezvény utolsó szakaszában egy külön versenyszámban is megmutathatták tudásukat a fakitermelők, amelyet Császár önkormányzata hirdetett meg. A rönkvágást keresztvágó fűrésszel végül a Karsai-Team nyerte meg, így ők két kupát vehettek át a nap folyamán. Az I. Vértesi Fakitermelő Kupa legidősebb versenyzője az 1971-es születésű Martin Zoltán volt a Láng Vágók csapatából, míg a legfiatalabb az 1997-es születésű Takács Áron József, aki a Szákszendi fanyűvők gárdáját erősítette.

Az I. Vértesi Fakitermelő Kupa legidősebb versenyzője, Martin Zoltán (Láng Vágók)

Az I. Vértesi Fakitermelő Kupa legidősebb versenyzője, Martin Zoltán (Láng Vágók)

Az I. Vértesi Fakitermelő Kupa legfiatalabb versenyzője Takács Áron József volt (Szákszendi fanyűvők)

Az I. Vértesi Fakitermelő Kupa legfiatalabb versenyzője Takács Áron József volt (Szákszendi fanyűvők)

Az ünnepélyes díjátadón Kubinyi Balázs főbíró és Boglári Zoltán főszervező értékelte a rendezvényt. A nyereményeket és a kupákat Beke Gyöngyi polgármester és Encsi Csaba, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint a STIHL képviseletében Gémesi József adta át.

Bíró Tibor (Agrogold-STIHL Szakkereskedés),

Encsi Csaba vezérigazgató-helyettes, Kubinyi Balázs főbíró és Boglári Zoltán főszervező

vertesi_kupa_2016_175

Lábodi Csaba (Hegylakók), Gémesi János (STIHL), Beke Gyöngyi (polgármester) és Bíró Tibor (Agrogold-STIHL Szakkereskedés)

vertesi_kupa_2016_43

 

TELJES KÉPGALÉRIA AZ I. VÉRTESI FAKITERMELŐ KUPÁRÓL >>>

 

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?