Fűrészárut szállító kamionnal ütköztek a román kézilabdások - három haltak meg

Súlyos közúti baleset történt vasárnap este Râmnicu Sărat mellett. A CSU Târgoviște kézilabdacsapatát szállító mikrobusz az út szélén állomásozott, amikor egy fűrészárut szállító kamion belehajtott, a 13 személyt szállító mikrobuszt pedig felborította.

Fűrészárut szállító kamionnal ütköztek a román kézilabdások - három haltak meg

A balesetben három kézilabdás, Robert Bucă (19 éves), Daniel Manda (25 éves) és Daniel Pîrloagă (20 éves) életét vesztette. Tizenegy embert kórházba szállítottak, közülük Florin Chiperi állapota válságos, míg a csapat elnökét és egyben edzőjét, Aurel Iancut súlyos állapotban Bukarestbe szállították. „Egy újabb tragédia történt a romániai kézilabdában, közúti balesetben a CSU Târgoviște három játékosa elhunyt. A Román Kézilabda-szövetség együtt érez a hozzátartozókkal, és mindenkivel, akik közel álltak az elhunyt kézilabdásokhoz. Mindenben együttműködünk a târgoviște-i klubbal, hogy át tudjanak lépni ezen a nagyon nehéz helyzeten” – jelent meg a Román Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján.

 roman_baleset 

A szemtanúk szerint a mikrobusz technikai probléma miatt húzott félre, a fűrészárut szállító kamion sofőrje pedig későn vette észre, így elütötte. A teherautó több métert tolta maga előtt a kézilabdásokkal teli mikrobuszt. Miután a kamion vezetője kiszállt és meglátta, mi történt, elájult, őt is mentővel szállították kórházba. A CSU Târgoviște csapata hazafelé tartott, miután 35–27-re alulmaradt a Vicov Bucovinával szemben. A csapat jelenleg a másodosztály A csoportjának 12. helyén áll, kilenc forduló alatt két győzelmet szerzett.

(szekelyhon.ro)