Trófeákat mustráltak Gúthon – A legnagyobb dámtrófea 5,34 kg súlyú volt

guth_3Hatodik alkalommal rendezett trófeaszemlét a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete. A Zöldház előtti bemutatóra igazi, hamisítatlan őszi időben került sor, számos környékbeli vadásztársaság és szakmai szervezet képviselőjének jelenlétében. A szemle újdonsága volt, hogy most a vadászház előtti tavat rakták körbe a szervezők az agancsokkal. Így a kisebb súlyú és pontszámú trófeáktól az erősebbek felé haladva lehetett megismerkedni az őszi szezon gúthi „termésével”.

“Öt évvel ezelőtt lényegesen kevesebb dám- és gímtrófeát láthattak a szemle résztvevői Gúthon. Egy vadgazdának szem előtt kell tartania, hogy az általa kezelt vadállomány a környezetével megfelelő összhangban legyen. Megítélésünk szerint akkor végzünk jó munkát, ha odafigyelünk az állomány létszámára. Ennek a szemléletnek eredményeként most majdnem dupla mennyiségű trófeát tudtunk kiállítani. Az itt terítékre hozott dám- és gímtrófeák mennyisége és minősége egyaránt figyelemreméltó” – fogalmazott megnyitó beszédében Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója, majd megköszönte a gúthi szakszemélyzet munkáját.

guth_4

“Október elsejétől 137 lapátos bikát lőttek Gúthon, valamint további 14 nyársas és kanalas bika esett, így 150 fölötti az idei bika teríték. Az átlagsúly 3,9 kilogramm” – foglalta össze az idény eredményeit Bartucz Péter. A Gúthi Erdészet igazgatója szerint, aki vadászattal foglalkozik, tudja, hogy rendkívül fontos dolog az eredmény.

guth_1

“Fontos, hogy a vendéget, aki vadászni jön hozzánk, hozzásegítsük egy nagyszerű élmény után elejtett vadhoz. De azt is tudjuk, hogy 150 vad elejtését ugyanazon a vadászterületen 30 nap alatt nem könnyű megszervezni úgy, hogy mindenki azt érezze, ez az egész szervezet csak érte van, márpedig ezt kell éreznie” – mondta Bartucz Péter.

guth_3

A legnagyobb dámtrófea 5,34 kilogramm súlyú, 214,01 IP pontos, további hétnek a súlya haladta meg az öt kilogrammot, négy és öt kiló között pedig 41 volt. 67 trófea arany, 23 ezüst és 25 pedig bronzérmes minősítést kapott. Gúthon nyolc gímbika került puskavégre, a legnagyobb 11,53 kilós és 222,07 IP pontot kapott a bírálaton. A gímek esetében 3 arany, 1 ezüst és 2 bronzérem jelenti a mérleget.

guth_2

(Nyírerdő Zrt. sajtóközlemény)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?