EXPOBOIS 2016 – Jövőre még rangosabb faipari és erdészeti kiállítás lesz Franciaországban

expobois_1A SYMOP (Francia Gép- és Gyártástechnológiai Egyesület) és a Deutsche Messe egyesíti az erőit az EXPOBOIS – Franciaország vezető faipari kiállításának – lebonyolításához. A már régóta létező és elismert bemutatót 2016. szeptember 27. és 30. között először szervezik meg közösen a párizsi Villepinte kiállítási központban.

Az elsődleges érdekelt fél az EXPOBOIS kiállításon a SYMOP, mivel ő szervezi és működteti azt már 1961 óta. Új partnere, a Deutsche Messe egyike a világ 10 legjobb kiállító cégeinek és egyben tulajdonosa és szervezője világ legnagyobb szakmai kiállításának, amely a németországi Hannoverben található (A 2015-ös Agritechnica kiállításról bővebben >>>). A Deutsche Messe kereskedelmi vásárainak széles portfóliójába tartozó LIGNA a világ vezető faipari szakkiállítása. Az idei LIGNA show-n 1552 kiállító volt jelen, 56%-uk Németországon kívülről érkezett, és összesen 122 000 négyzetméteres kiállítási területet töltöttek meg. Az esemény több, mint 93 000 látogatót vonzott, akiknek nagyjából 40%-a érkezett külföldről.

„Miután sok év leforgása alatt kifejlesztettük és tökéletesítettük az EXPOBOIS-t, úgy döntöttünk, hogy elérkezett az ideje egy nemzetközi mércével rendelkező erős partner bevonásának a szakkiállítás következő szintre emeléséhez. A kiállítóink és a látogatóink számára előnyt fog jelenteni a Deutsche Messe magas szintű nemzetközi minőségi és szolgáltatási színvonala.” – mondta el Jean Tournoux. a SYMOP vezérigazgatója.

Az EXPOBOIS erdészeti és faipari kiállítást kétévente, a páros években rendezik meg, így tehát az első SYMOP és Deutsche Messe által közösen szervezett rendezvény 2016-ban lesz.

symop_deutsche_messe

Az EUMABOIS (Faipari Gépgyártók Európai Szövetsége) fontos nemzetközi vásárként régóta ajánlja az EXPOBOIS szakkiállítást a tagjainak. Ami a jövőt illeti, az EXPOBOIS jelentős előnyökre fog szert tenni a Deutsche Messe leányvállalatainak és képviselőiknek a hálózatából, amely mintegy 100 országot ölel fel. Az együttműködésnek köszönhetően, az EXPOBOIS már a Deutsche Messe által világszerte szervezett kereskedelmi vásárok erdészeti-faipari portfóliójának (WoodWorld shows) a tagja, számos partnerrel az erdészeti- és faiparból. Hasonló WoodWorld szakkiállítások például: Lesprom Ural Professional (Yekaterinburg), ExpoDrev (Krasnoyarsk), WoodMac (Shanghai), Magna Expomueblera (Mexikóváros).

A közös partnerség még nagyobb nemzetközi sokszínűséget hoz az EXPOBOIS kiállítói bázisába és látogatói közönségének összetételébe. Ami a kiállítókat illeti, a vásáron találkozhatunk majd a világ minden vezető gyártójával minden céltermék szegmensben. A látogatókat illetően pedig az esemény különösen a franciaországi és a szomszédos országok, továbbá a Maghreb régió, illetve a francia nyelvű afrikai országok érdeklődőit célozza.

Fókuszban Franciaország

Franciaország saját termékeket fog kiállítani a közelgő eseményen. Az ország főbb erdészeti és faipari központjai régiós partnerként fogják bemutatni a regionális termékeiket. A résztvevő kiállítók előnyt kovácsolnak majd a fenntartható üzletfejlesztések új platformjaiból is, ami a francia kormány „Industrie du futur” programjának a része. Mindez Franciaország vezető faipari kereskedelmi vásáraként lendíti előre az EXPOBOIS szakkiállítást.

Az EXPOBOIS a faipar minden területét felöleli

2016-tól az EXPOBOIS szakkiállítás erdészeti, faalapú bioenergia, paneltermék valamint építőipari témájú bemutatókkal lesz bővítve annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen kiemelni a különböző technológiák közötti összhangot. A kiállítás az alábbi négy modult fogja tartalmazni:
• Erdészet és bioenergia
• Fűrészüzemi technológia, paneltermékek és építőipar
• Fafeldolgozási gépek
• Bútoripar

expobois_1

A program része lesz egy fórum is számos konferenciával és panelbeszélgetéssel annak érdekében, hogy a látogatók naprakészek legyenek a legújabb innovációkkal és trendekkel. A vitaindító témák között szerepel majd a negyedik ipari forradalom (Industry 4.0), a fenntarthatóság és az energia hatékonyság.

A Deutsche Messe és a SYMOP közötti partnerség jelentős előrelépés az EXPOBOIS számára. Ez segíteni fog az EXPOBOIS franciaországi faipari kiállítások között betöltött vezető pozíciójának a megerősítésében és kiterjesztésében.kocsiistvan_fordito_uj

Fordította:
Kocsi István, angol szakfordító
www.kocsiistvan.webs.com
kocsiistvan@freemail.hu

 

 

 

Forrás:
http://www.ligna.de/en/info/for-journalists/press-releases/pm-overview.xhtml?id=746114&lang=GB&page=1&page_size=20&bereich=733160&unterbereich=0&source=LG-EXPOBOIS-001-2016

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?