Medveshagyma krém és vaddisznó gerinc – Erdei termékeket is díjaztak az OMÉK-on (+VIDEÓ)

medvehagymakrem_juhasz_illesneAz erdőben található alapanyagokból készült élelmiszerek idei évben különösen nagy szerepet kaptak az OMÉK-on. 2015-ben ugyanis először adták át az Erdei Élelmiszer Termékdíjat, amelyet Juhász Illésné kistermelő vehetett át „Juhász Medvehagyma Krém” terméke elismeréseként. A VADEX Zrt. vaddisznó gerinc csont nélkül termékével az OMÉK Élelmiszer díj különdíját nyerte el.

OMÉK 2015 képgaléria >>>

„A Juhász a mi nevünket takarja, és a minőséget, amit a jövőben is tartani szeretnénk. A medvehagyma krémünk egy tartósítószer-mentes termék. Sóval, olivaolajjal készítjük el, aminek a legfontosabb hozzávalója természetesen a medvehagyma levele. Ez így akár fél évig is eltartható a hűtőben” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Juhász Illésné, aki többféle fogyasztási módot is ajánlott. A krémet kenhetjük pirítósra, bundáskenyérre, de ízesíthetünk vele zsíros kenyeret is. Mindezek mellett medvehagyma krémlevest vagy medvehagymás pogácsát készíthetünk, sőt, a húsok fűszerezésében is jó szolgálatot tehet.

„A Mecsekerdő Zrt. erdeiben béreljük a területet, ahonnan engedéllyel gyűjtjük be a medvehagymát. Fontos, hogy másnapra a leszedett levelet fel is kell dolgozzuk, hiszen máskülönben romlana a minősége. Ezért aztán rögtön üvegbe is kerül” – mesélte portálunknak Juhász Illésné.

omek_7

Az OMÉK Élelmiszer díj egyik különdíját egy állami erdőgazdaság terméke nyerhette el 2015-ben. A VADEX Mezőföldi Zrt. „vaddisznó gerinc csont nélkül” terméke így kiemelt szerepet kapott az idei OMÉK-on. A díjat Majoros Gábor vezérigazgató vette át Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. Az állami erdészeti társaság vezetője egyébként szeptember 24-én az OMÉK erdészeti konferenciáján is beszélt a vadhús-feldolgozásról és a VADEX termékeiről.

vaddiszno_gerinc

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?