Az állami erdőgazdaságok diadalmaskodtak a bükkzsérci fakitermelő versenyen (+KÉPEK)

bukkzserc_2015_32Augusztus 29-én a STIHL országos fakitermelő bajnokságának utolsó regionális fordulója is lezajlott. Bükkzsércen a helyi vadásznap alkalmából rengeteg program várta a látogatókat. A vadételfőző verseny, a vadászkürtösök, a trófeabemutatók mellett igazi látványosság volt a lovas rönkhúzó verseny is. A helyi fakitermelő bajnokságban az idei évben 14 csapat mutathatta meg tudását, közöttük a térség két állami erdőgazdasága is nagy erőkkel képviseltette magát. Az Északerdő Zrt. például 5 gárdával nevezett, és az első helyet meg is szerezték.

Teljes képgaléria >>>

Az Északerdő csapatai mellett volt még egy gárda, amely szorosan kötődött az állami erdőgazdasághoz. A Laikusok nevű négy fős brigádban ugyanis az Északerdő Zrt. vezérigazgatója, Zay Adorján is helyet kapott, aki korábban rendszeresen versenyzett motorfűrészével. “Előbb voltam fakitermelő, mint vezérigazgató” – fogalmazott az Erdő-Mező kamerája előtt.

bukkzserc_2015_16

Az Egererdő Zrt. három csapattal vett részt a versenyen, ráadásul a második és harmadik helyet is elhozták az állami erdőgazdaság dolgozói. Az ezüstérmes ezúttal az Egererdő Zrt. – Irdatlanok csapat lett.

Bükkzsércről a megszokotthoz hasonlóan a legjobb hat csapat jutott tovább a STIHL országos fakitermelő bajnokság döntőjében. Szeptember 25-én, pénteken a Hungexpo területén az OMÉK-on drukkolhatunk még a harmadik helyezett Egererdő Zrt. Mátrai csapatának valamint az Északerdő Zrt. 2., 5. és 4. gárdájának.

bukkzserc_2015_45

Eredmények Bükkzsércről:
1. Északerdő Zrt. 1. csapat
2. Egererdő Zrt. – Irdatlanok
3. Egererdő Zrt. – Mátrai Csapat
4. Északerdő Zrt. 2. csapat
5. Északerdő Zrt. 5. csapat
6. Északerdő Zrt. 4. csapat
7. STIHL-US TEAM Répáshuta
8. Északerdő Zrt. 3. csapat
9. Laikusok 50+
10. Egererdő Zrt. – Egri Erdészete
11. FM ASZK Mátra Szakképző Iskola
12. Mareko Eger
Hanyi Hódok – versenyen kívül
Hegyiek – versenyen kívül

bukkzserc_2015_13

 

A fakitermelők mellett a lovasok is összemérték tudásukat Bükkzsércen, ugyanis a II. Magyar Rönkhúzó Bajnokság augusztus 20-i lezárását követően négy fogat érkezett az Északerdő Zrt. meghívására. Az észak-magyarországi megmérettetést végül a kétszeres magyar bajnok, Drexler Gábor nyert meg, aki a rendezvény végén nyilatkozott az Erdő-Mezőnek is. Ezt hamarosan az idei rönkhúzó bajnokságot bemutató kisfilmünkben láthatják!

bukkzserc_2015_46
Videók a többi 2015-ös regionális versenyről:

VI. Keszegi Favágó Verseny – A Hanyi Hódok nyerték a STIHL bajnokság negyedik regionális fordulóját

Az év legmelegebb napjainak egyikén, július 18-án rendezték meg a Keszegi Favágó Versenyt, amely egyben a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális fordulója volt 2015-ben. A nap végén újabb hat csapat szerzett indulási jogot a szeptemberi OMÉK idejére meghirdetett döntőre. A győztes a Hanyi Hódok gárdája lett. Erdő-Mező erdészeti videó a keszegi STIHL  regionális fakitermelő versenyről.

STIHL Észak-Nyugat-Dunántúli Regionális Fakitermelő Verseny – Vértesi Erdő Zrt. győzelem Sopronban

Igazi kánikula, forró napsütés, álló levegő… A STIHL Regionális Fakitermelő Verseny észak-nyugat-dunántúli fordulóján 13 csapat mutatta meg tudását a júniusi nagy melegben. Sopronban a versenyzők két fordulóban vágták a fát, miközben a szerelés versenyszámban is a leggyorsabbnak kellett lenniük. A családi nappal egybekötött rendezvényen végül a Vértesi Erdő Zrt. csapata diadalmaskodott. Erdő-Mező erdészeti videó a soproni STIHL  regionális fakitermelő versenyről.

STIHL Regionális Fakitermelő Verseny – SEFAG győzelem Nagykanizsán

Május 16-án, Nagykanizsán, a Csónakázó-tónál rendezték meg a STIHL fakitermelő bajnokság második regionális versenyét. A 16 csapat közül a nap végén a SEFAG Zrt. – KNT Kft. fakitermelői álltak fel a dobogó legmagasabb fokára. Erdő-Mező erdészeti videó a szombathelyi STIHL  regionális fakitermelő versenyről.

STIHL Dél-Alföldi Regionális Fakitermelő Verseny – Dalerd győzelem Gyulán

Erdő-Mező erdészeti videó a gyulai STIHL  regionális fakitermelő versenyről.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?