Az AGROmashEXPO-n jártak a Dráva Völgye erdészeti iskola tanulói

drava_volgye_csoportkepAz Erdő-Mező indulása óta, immár két éve vesz részt és tudósít részletesen az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításról. Idén január végén minden eddiginél több erdészeti gép várta az érdeklődőket a rendezvényen, de erdésznövendékek sem voltak még ennyien, mint 2015-ben. A barcsi Dráva-Völgye erdészeti iskola tanulói ugyanis a MEGFOSZ segítségével egy tanulmányi kiránduláson vettek részt. Ennek beszámolója a dravavolgye.hu honlapon jelent meg.

“Iskolánk ebben az évben először szervezte meg az erdész szakképző évfolyamokon tanuló diákoknak az AgrárgépShow és AGROmashExpo kiállítás és vásár megtekintését a budapesti Hungexpo vásárközpontban 2015. január 28-án. A 14. évfolyamon kötelező jelleggel – mint a tananyaghoz szorosan kapcsolódó szakmai rendezvényt – tekintették meg, de az iskolabuszban fennmaradó helyekre az alsóbb évfolyamos érdeklődőknek is lehetőséget biztosítottunk a programon való részvételre.

drava_volgye_csoportkep

Szakmai tanulmányutunkat a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetségének (MEGFOSZ) támogatásával valósítottuk meg. A rendezvényeken főként a mezőgazdasági erő – és munkagépek dominanciája volt jellemző, de az erdész szakmához kapcsolódva a diákok láthattak daruval szerelt közelítő kocsit, különböző aprítógépeket, több gyártótól erdészeti zúzót, erdészeti pásztakészítőt, hasító gépeket és természetesen a motorfűrész forgalmazók is képviseltették magukat. Diákjaink többsége most volt először ezeken a rendezvényeken. Bízunk benne, hogy szakmai tapasztalat szerzése céljából hasznos napot töltöttek Budapesten, és élményekkel, sok hasznos információval felvértezve tértek haza” – olvasható a Dráva Völgye honlapján.

Cikkeink a 2015-ös AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításról >>>

Videónk a rendezvényről erdészeti szemmel:

(dravavolgye.hu nyomán Erdő-Mező Online)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?