Több településen is fatolvajokat fogtak Kovászna megyében

falopas_kovasznaKovászna megye településein több személyt is illegális fakivágáson, vagy származást igazoló okirat hiányában faanyag szállításán kaptak a rendőrség munkatársai hétfőn – tájékoztatott Nicoleta Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Négy, 27 és 33 év közti férfit kaptak illegális fakivágáson a Bereck környékén szolgálatot teljesítő rendőri egységek január 5-én. Mint kiderült, a férfiak nem rendelkeztek fakivágási engedéllyel. Ugyancsak hétfőn három, 19 és 43 éves férfit azonosítottak a hatóságok, akik két és fél köbméternyi faanyagot szállították Előpatakon, és nem rendelkeztek semmilyen, a fa származását igazoló okirattal. A rendőrség munkatársai megállapították, hogy a fát engedély nélkül vágták ki a település határában.

Bejelentés is érkezett hétfő kora reggel, amely alapján a rendőrök megállapították, hogy egy 38 éves férfi egy 14 éves kiskorúval közösen Zágon határában engedély nélkül hat fát vágott ki, amit lóvontatta szánnal szállított el lakhelyükre. Az 1,17 köbméternyi fát elkobozták, ugyanakkor mindhárom esetben illegális fakivágás, valamint faanyag eltulajdonításának gyanújával indítottak eljárást a hatóságok.

(szekelyhon.ro)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?