Nem tervez az FM közbirtokossági erdőket az állami erdők területén

fazekas2014. december 4-én hosszabb interjúanyag jelent meg a Napi Gazdaságban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, Kiss Melinda Katalin tollából. A számos agrártémát körüljáró beszélgetés során három kérdés erejéig az erdészeti ágazatról is volt szó, melyet a megjelent riportból szó szerint idézünk.

– A parlament törvényalkotási menetrendje szerint decemberben kellene beterjeszteni az új erdőtörvényt. Hol tart a jogszabályalkotás?

Készül a szabályozás, remélhetőleg még az idén beterjesztjük az országgyűlés elé.

– Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter júniusi beiktatás előtti meghallgatásán említette, hogy az állami erdők egy részén közbirtokosságot kellene létrehozni. Ez is benne lesz a javaslatban?

Az eddigiekhez képest nem tervezünk lényeges változtatást az erdőhasználatban, mivel az nemzeti érdek, hogy az egymillió hektárnyi állami erdő továbbra is állami tulajdonban és az állami erdőgazdaságok vagyonkezelésében maradjon.

…….

– Mit tervez még jövőre a tárca?

Egyrészt a tárcához került agrárszakképzés színvonalának javítását, másrészt az idén átvett állami erdőterületet kezelő 22 erdőgazdaság eredményességének fenntartását, továbbá a hortobágyi halastó, a ménesgazdaságok fejlesztését.

(Napi Gazdaság, Országos Erdészeti Egyesület)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?