Erdészeti traktorral és LKT-val is ismerkedhettek az egri gyerekek (+KÉPEK)

egererdo_erdeszeti_nyiltnap_11Az EGERERDŐ Zrt. idén negyedik alkalommal rendezte meg az Erdészeti Nyílt Napot az egri Érsekkertben. 2014-ben rendhagyó időpontban, az Erdők Hetéhez kapcsolódóan október 2-án csütörtökön került sor a rendezvényre.

Képgaléria az Erdészeti Nyílt Napról >>>

A megnyitón dr. Jung László vezérigazgató mellett Habis László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a szlovák és lengyel erdészeti társaságok képviselőivel elültették Az Év Fáját, egy mezei juhart.

A borongós idő ellenére számos óvodás csoport és iskolai osztály látogatta végig a standokat, ahol játékos formában ismerkedhettek meg az erdő növényeivel és állataival, az erdészek munkájával és az ehhez használt eszközökkel, gépekkel. A regisztrációnál idén is ajándékkal kedveskedtünk a gyermekeknek, ezúttal a társaság kabalafigurájának kirakójával.

egererdo_erdeszeti_nyiltnap_16

Most is a kedvencek közé tartozott a vadgazdálkodás sátra, ahol ezúttal meg lehetett hallgatni az erdei állatok hangját, valamint az erdei melléktermékek standja, ahol különféle szörpöket, lekvárokat kóstolhattak. Akinek ez nem volt elég, az erdei rovaroknál a mézeket is megízlelhette, az erdészeti gépeket pedig működés közben is meg nézhette, majd fel is mászhatott rájuk.

egererdo_erdeszeti_nyiltnap_11

Természetesen nem maradhatott ki a fák és gombák bemutatása, valamint a fahasználat és a fából készült eszközök, tárgyak sem. A tavalyi évhez hasonlóan a kisvasútjaink is bemutatkoztak. A szlovák és lengyel erdészek rejtvényekkel, játékos feladatokkal és kirakósokkal kedveskedtek az érdeklődőknek. Jövőre a megszokott rendben, szeptember elején várjuk a gyerekeket Egerben, míg október elején Mátrafüreden rendezzük meg az Erdészeti Nyílt Napot.

egererdo_erdeszeti_nyiltnap_6

A képeket az Egererdő Zrt. hivatalos Facebook oldala engedélyével használtuk fel!

(Országos Erdészeti Egyesület – Egererdő Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?