Ilyen még nem volt! – Bánkon gyűlnek össze a láncfűrészesek és a fűkaszások

lancfureszLáncfűrészesek és fűkaszások gyűlnek össze július 25. és 27. között Bánkon. Nem érdemes kihagyni!

„Az igény a láncfűrészes fórumon merült fel egy komolyabb találkozóra. Évek óta próbálkoznak, de mindig magánházaknál, és ott gondot okoz, ha 10 fűrészes összejön, de már 40 jelentkező van” – mesélt a kezdetekről az Erdő-Mezőnek Zvolenszki Zoltán, a rendezvény főszervezője. Az idei találkozót ezért Bánkon tartják, ahol bőven van hely, és ennek köszönhetően már nagyjából 100-an jelentkeztek is a félig szakmai, félig baráti programra.

fukasza

10392107_100313539985636_7388394_n

Zvolenszki Zoltán főszervező, vagy ahogy sokan ismerik, Guga

Mivel a helyszín a falutól 1 kilométerre van, így nem gond, ha valaki beizzítja a motorfűrészt vagy a fűkaszát. Ráadásul lesz favágás is, a tábortól újabb 1 kilométerre. “Ott rengeteg fa van, amit lehet fűrésszel, fejszével kaszabolni, senkit sem fogunk zavarni, és lesz engedélyünk is” – mondta a főszervező, aki hozzátette a fűkaszák is bőven dolgozhatnak a környéken.

Ilyen körülmények között tehát nem meglepő, hogy az érdeklődés hatalmas. A találkozó rendhagyó, hiszen ez nem egy hivatalos verseny lesz, nem gépbemutató, hanem egy kötetlen találkozó.

Lesz a rendezvényen frissen lőtt vaddisznóból készült ízletes fogás, halászlé, de a tervek között szerepel egy láncfűrészes – fűkaszás baráti focimeccs is.

„Az egész onnan indult, hogy pár ember szeretett volna olyan helyszínen találkozni, ahol nem zavar senkit. Végül köszönhetően az Erdő-Mező Online és a Fatáj Online támogatásának, már olyan emberekre is számíthatunk, akikre eddig nem. Ők is jöjjenek csak nyugodtan, legalább elfogy a vaddisznó, a ponty és a kecske!” – hangsúlyozta az Erdő-Mezőnek Zvolenszki Zoltán, aki nagyon örül annak, hogy szélesedik a kör, bár nem tagadja, hogy a szervezés kapcsán ez komoly nehézségeket is okoz.

Belépő nincs, mindössze egy motorfűrész vagy egy fűkasza az elvárás, de az sem kötelező. A márka pedig teljesen mindegy – lehet Stihl, Husqvarna, Makita, Fuxtec, Oleo-Mac de bármi más is.

lancfuresz

„Lesz egy felejthetetlen pillanat is, amiért érdemes élni. 30 táncos hölgy ahhoz fog pózolni, ahogy a láncfűrészesek rárántanak a gépre, és mindezt filmre is veszem. Előre nem tudom megjósolni hány láncfűrészes, fűkaszás lesz jelen, de ha már nem tudjuk őket elhelyezni, akkor mindet hazaviszem” – mondta nevetve a főszervező portálunknak.

Jelentkezés, bővebb információ: guga67 kukac citromail pont hu

A láncfűrészesek és fűkaszások találkozójának hivatalos médiatámogatója az Erdő-Mező Online és Magazin!

erdo-mezokicsi_csik

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?