Rendkívüli erdészeti gépbemutató a briteknél – John Deere, Komatsu, Ponsse, Tigercat (+KÉPEK)

erdeszeti_gepbemutato_komatsu_1Két nap alatt mintegy 6000 köbméter fát termeltek ki egy nem mindennapi brit erdészeti gépbemutató alkalmával május 16-án és 17-én. A Forestry Harvesting Demo 2014 nevet viselő szakmai rendezvényen öt vállalat erdészet gépeit láthatták az Egyesült Királyság erdőgazdálkodói. A Clark Engineering, a John Deere, a Komatsu, a Tigercat és a Ponsse is részt vett az erdészeti gépbemutató szervezésében.

Az erdészeti gépbemutató kiváló lehetőséget nyújtott az erdőgazdálkodóknak, hogy gyakorlati körülmények között dönthessék el, melyik lesz a következő erdészeti gép, amit meg fognak vásárolni. A gyártók pedig – a Clark Engineering, a John Deere, a Komatsu, a Tigercat valamint a Ponsse – a két szakmai napon bemutathatták legújabb fejlesztéseiket az Egyesült Királyság jellegzetes területén.

erdeszeti_gepbemutato1

Ponsse harvester a brit erdészeti gépbemutatón – A háttérben Komatsu gépek

Harvester és forwarder a John Deere, a Komatsu és a Ponsse bemutató területén is dolgozott, de a fakitermelés a Tigercat gépeivel is üzemszerűen zajlott.

Komatsu forwarder munka közben

Komatsu forwarder munka közben

A rendezvényen a Ponsse első alkalommal mutathatta be az Egyesült Királyság területén a Ponsse Scorpion harvesterét, de egy igazi világpremier is volt az erdészeti gépbemutató alkalmával. A legfrissebb fejlesztés ugyancsak egy harvester, méghozzá a PONSSE Bear 8w névre hallgató erdészeti gép, amelynek sorozatgyártása május elején indult el.

erdeszeti_gepbemutato_brit_ponsse

Két új harvester a Ponsse termékkínálatában

A szervezők, és az öt gyártó cég szeretné, ha a jövőben is lenne az ideihez hasonló erdészeti gépbemutató. A részletek még alakulóban vannak, de a vállalatok már megállapodtak a folytatásban, hogy máskor is lesz még ennyi erdészeti gép egy helyen – egy bemutatón.

erdeszeti_gepbemutato_brit_ponsse_2

Hat Ponsse erdészeti gép – nem mindennapi látvány az Egyesült Királyság területén

erdeszeti_gepbemutato_komatsu_1

Komatsu harvester az erdészeti gépbemutatón

(forestrydemo.co.uk; Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu; Képek: Ponsse.com; Forestmachineoperatorjobs Facebook oldal)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?