Elejtette első vaddisznóját Torghelle Sándor

torghelle_vaddisznoNemcsak a pályán, az erdőben is mesterlövész Torghelle Sándor (31). Az MTK télen igazolt, eddigi hat tavaszi bajnoki meccsén négyszer eredményes korábbi válogatott futballcsatára ugyanis szenvedélyes vadász – írja a Blikk.

Szerdán a Székesfehérvárhoz közeli Felsődobosnál puskavégre kapta első vaddisznóját, egyetlen lövéssel végzett a 150 kilós jószággal. Majd büszkén pózolt az elejtett vad felett társaival, a leseket szintén sűrűn látogató Lencse Lászlóval (25, Puskás Akadémia) és Sándor Györggyel (30, Videoton).

– Igazából két éve járom már az erdőt, Sándor Gyuri fertőzött meg a vadászat szeretetével. Kezdetben csak kísérő voltam, de már akkor is élveztem a természet közelségét, a társaságot és a nagy beszélgetéseket. Ez a hobbi nem a mészárlásról, hanem a tiszteletről szól – árulta el Torghelle, aki a közelmúltban sikerrel jutott túl a fegyverismereti és -kezelési képzésen, valamint a vadgazdálkodási tudnivalókat is magában foglaló vadászvizsgán, így már fegyverrel is járhatja a csapásokat.

torghelle_vaddiszno

– Átestem a szertartásos beavatáson, egy frissen metszett vesszővel húztak rá néhányat a hátsó felemre. Ráadásul azonnal elvesztettem a „szüzességemet”, már elsőre egy jókora példány került a puskacső elé. Nem is számítottam ekkorára!

Persze Torghelle egy cseppet sem bánta, hogy ilyen disznót terített le, bár akadt vele munkája éppen elég.

– Úgy gondolom, az a normális, ha a vadász teendője nem ér véget a ravasz meghúzásával. Az elejtést követő munkából, a zsigerelésből, a feldolgozásból is ki kell venni a magunk részét, így ez sem maradhatott el – mondta a vad­ételekért egyébként rajongó, ám a szerdán kilőtt vadkan lakomájáról lemaradó labdarúgó. – A prédát természetesen le kellett adnunk, de azt mondják, az öreg kanok húsa amúgy sem az igazi. A trófeát azonban kíváncsian várom. Az agyar méretére csak tippelni tudtunk, kétharmada ugyanis még a disznó állkapcsában volt. Mindenesetre egy kisebb szobát már berendeztem a vadászemlékeknek.

torghelle_foci

A kérdés csak az, milyen tempóban gyűlnek a trófeák, hiszen a játékos egyelőre csak havi egy-két alkalommal jut „lesközelbe”. A hétközi élmény azonban ideális ráhangolódást nyújtott a mai, a listavezető DVSC elleni bajnokira. A csatár bízik benne, most is célba talál.

– Jó lenne gólt lőni, de a mi helyzetünkben a csapat eredményessége a legfontosabb – vallotta be Torghelle. – Minden meccs élethalálharc, a Loki ellen is a győzelem a cél.

(Blikk – V. Z.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?