Együttműködési lehetőségek Kazahsztánnal – Középpontban a vadgazdálkodás

vaddisznoA vetőmagtermesztés, a mezőgazdasági kutatás, a vadgazdálkodás és a jó minőségű, magasan feldolgozott magyar élelmiszeripari termékek exportja tartozhat a legfontosabb együttműködési területek közé Magyarország és Kazahsztán között.

Magyarország a Kazah Köztársaságot fontos gazdasági partnerként tartja számon, és sok lehetőséget lát a két ország közötti együttműködésre – derült ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Aitzhanov Dulat Nulievich, a KaZagro Holding elnökének találkozóját követően. A lehetséges együttműködési területek feltérképezése mellett a felek hangsúlyozták a magyar technológia, a tapasztalatok átadásának fontosságát is, valamint hogy a Kazah Köztársaság és Magyarország között tovább erősödjenek az üzleti kapcsolatok.

Fazekas Sándor az egyeztetésen hangsúlyozta: a tárca szeretné elérni, hogy a magasan feldolgozott magyar élelmiszeripari exporttermékek a lehető legkevesebb adminisztrációs teherrel juthassanak be a Kazah Köztársaságba. Ezt segíti, hogy az orosz-kazah-belorusz Vámunióban már egységesítették az állat-, és növényegészségügyi követelményeket. A miniszter további fontos lépésnek tartaná, ha az exporthoz szükséges, egy tagállamban már elfogadott dokumentumokat a Vámunió minden tagállama elismerné.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?