Természetvédelmi fórumot tartottak az erdészek Óhután

trofea_eszakerdo4Természetvédelmi szakmai fórumot rendezett Óhután az ÉSZAKERDŐ Zrt., a programon a 22 állami tulajdonú erdészeti részvénytársaság munkatársai vettek részt. A megjelenteket elsőként Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

A rendezvényt Dr. Jung László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóság ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A nap folyamán egymást követték az előadások. Dr. M. Nagy Gergő, a Sárhegyi és Társa Ügyvédi Iroda képviselője a nemzetközi természetvédelmi ajánlások magyarországi adaptációjáról beszélt.

Dr. Barta Judit, a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának docense a vadászati joggal kapcsolatos összefüggéseket tárta fel.

Az erdőgazdálkodás és a környezetvédelem témakörét Ugron Ákos, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője hatósági-, Luzsi József, a MEGOSZ elnöke pedig magángazdálkodói oldalról „járta körül”.

Az utolsó előadó Dr. Pecsenye Csaba, a Miskolci Törvényszék Polgári Közigazgatási és Munkaügyi Kollégium vezetője volt. Ő a természetvédelmi hatósági és szakhatósági állásfoglalások, határozatok bírósági felülvizsgálatának tapasztalatait foglalta össze.

A program során elhangzottakat szakmai beszélgetésen összegezték a szakemberek.

(Északerdő Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?