2013 első félévében 5 ember vesztette életét az agráriumban

munkahelyibalesetA munkabalesetek száma nőtt, de a halálos áldozattal járó munkabaleseteké csökkent az idei év első felében a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága pénteken.

A munkavédelmi felügyelőségek 7664 munkabalesetet regisztráltak országszerte az év első felében, ami kismértékű növekedés a tavalyi év azonos időszakában jegyzett 7503 munkabaleset után.

Az első hat hónapban 23 halálos kimenetelű munkabaleset történt, ami kedvező változás a tavalyi év azonos időszakában történt 31-gyel szemben – közölte az NMH.

A legtöbb munkabaleset továbbra is a gépiparban következett be, idén január és július között összesen 1435 baleset történt ebben az ágazatban. Ezt követi a feldolgozóipar 1372 munkabalesettel, majd a szállítás, raktározás, posta és távközlés 969 balesettel. Ez utóbbi szektor számaihoz nagyobb mértékben járulhatnak hozzá a közlekedési balesetek – mutat rá az NMH.

Az adatokból az is kiderül, hogy a legtöbb munkabaleset, 1153 Budapesten történt.

A közlemény szerint magas a mezőgazdasági munkahelyeken bekövetkezett halálos balesetek száma, az építőipar kivételével minden más szektort megelőz. Az agráriumban 5, az építőiparban 6 ember vesztette életét az év első hat hónapjában.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?