Megnyílt az innoLignum Sopron erdészeti és faipari rendezvény (+KÉPEK)

innolignum25Szeptember 12-én ünnepélyesen megnyitották az innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállítást és vásárt. A „két jövőt építő ágazat” mintegy 3500 négyzetméteren várja a látogatókat szeptember 14-ig.

INNOLIGNUM SOPRON KÉPGALÉRIA >>>

Minden egy helyen az innoLignum Sopron kiállításról >>>

3500 négyzetméteren mintegy 80 erdészeti és faipari kiállító részvételével szeptember 12-én megkezdődött az ötödik innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállítás. STIHL bemutató, látványkonyha, faesztergályos bemutató, faenergetikai konferencia és sok más érdekesség is várja a szakmai vendégeket.

Az Erdő-Mező Online standján (Csarnok, A-8 stand) folyamatosan kígyózó sorokban állnak a regisztrálók, akik lengőteke segítségével nyerhetnek apró ajándékokat.

innolignum72

Van jövője a rendezvénynek
innolignum54

Firtl Mátyás, a környék országgyűlési képviselője a magyar gazdaság növekedéséről, az erdőgazdaság és a faipar sikereiről beszélt a kiállítás megnyitóján. “Ennek a rendezvénynek van jövője” – hangsúlyozta a fideszes politikus. Hozzátette; londoni elemzők már a magyar gazdaság növekedéséről írnak, amivel kapcsolatban nagy köszönet jár azoknak a cégeknek, akik a válság alatt is fejlesztettek. Firtl Mátyás ezt a faiparnak és az erdészetnek is megköszönte, majd a soproni szakoktatást méltatta.

“Minden út Sopronba vezet” – ezt már Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora mondta, utalva arra, hogy a település a legfontosabb bázisa az erdészeti és faipari oktatásnak. A szakember kifejtette; a faipari és erdészeti cégek sikerességének tanúbizonysága az innoLignum Sopron kiállítás. “Siker csak alapos képzettséggel és tudással érhető el” – tette hozzá. Prof. Dr. Faragó Sándor beszédében azt is kifejtette; “ez a két ágazat jövőt építő ágazat”.

Dr. Fodor Tamás és Prof. Dr. Faragó Sándor

Dr. Fodor Tamás és Prof. Dr. Faragó Sándor

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere külön köszöntötte az egyetem hallgatóit is. Miért fontos ez a rendezvény a városnak? – tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta; a faipar és az erdészet szellemi központja Sopron, és ez kötelezi a települést arra, hogy a gyakorlat is megjelenjen. Az innoLignum kiállításon pedig az elmélet találkozik is a mindennapokkal.

Díjak a kiállítóknak

A megnyitó után a kiállítás díjait adták át. innoLignum vásárdíjat kapott a Holz&Metal Kft., a Makita Kft. és a John Deere erdészeti gépeket forgalmazó Öforst Foresttechnik GmbH.

innolignum25

Sopron Megyei Jogú Város különdíját a JG-MAX Bt., Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés innovációs különdíját a Kozma Műszaki Kereskedelmi Kft., míg a SopronMegyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara különdíját a Kiss BVM Kft. kapta.

A díjazottakat az Erdő-Mező Online hamarosan részletesen is bemutatja!

Hamarosan videó a rendezvényről!

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?