Késik az EU új Erdészeti Stratégiája

euAz erdővel összefüggő (erdészeti és faipari) szervezetek aggódnak amiatt, hogy az EU Bizottság késik az új Erdészeti Stratégia közzétételével.

Az EB annak ellenére halasztja a stratégia megjelentetését, hogy az erdők Európa 40%-át teszik ki. “Ketyeg az óra. A további késlekedés, hogy Európa erdeire koherens megközelítési javaslat legyen csak töredezettebb és akár ellentmondásos döntésekhez vezethet”, mondta Juha Hakkarainen, az EU Erdészeti és Parafa Tanácsadó Csoportjának elnöke. Úgy tűnok, hogy az Európai Bizottság még habozik, hogy az erőkre és az erdőgazdálkodásra konzisztens és koherens megközelítést tegyen magáévá. Az Erdészeti és Parafa Tanácsadó Csoport, valamint a tagállamok képviselői (az Állandó Erdészeti Bizottság által) a minap sürgették a Bizottságot, hogy győzze le az utolsó akadályokat is és adja ki a a Stratégiát, hogy hozzáláthasson annak tanulmányozásához az Európai parlament és az EU Tanácsa.

Az EB új EU Erdészeti Stratégiára várható közleménye az 1998-ban készült mostanit fogja felváltani. Figyelembe fogja venni a az erdőkkel és az erdészeti politikával szembeni új kihívásokat, mint a klímaváltozást, a megújuló energiákat, a biodiverzitást, a forráshatékonyságot, a zöld gazdaságot, valamint koherens kapcsolatot létesít más szakpolitikai területekkel. Továbbá az új Stratégia a tartamos erdőgazdálkodás és az erdők sokfunkciójú szerepén alapszik majd.

(Woodandpanel.com; Fordítás: fataj.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?