Figyelem! Esedékes a II. negyedéves erdővédelmi kárbejelentő lapok leadása

fenyoerdokA NÉBIH Erdészeti Igazgatósága felhívja az erdészeti szakirányítók figyelmét, hogy az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer (OENyR) második negyedéves erdővédelmi kárbejelentő lapjainak leadási határideje: 2013. július 8.

Tekintettel az ország egyes területein számottevő kárt okozó gyapjaslepke hernyó károsításra, kérjük, hogy a Lymantria rágáskár felmérése, és bejelentése fokozott figyelemmel történjen! Ez ugyanis meghatározó információ lehet a jövő évi – vélhetően az ideit meghaladó mértékű – károsítás elleni védekezés előkészítésében.

Felhívjuk a figyelmet, hogy, amennyiben az elmúlt negyedévben nem észleltek káreseményt, úgy „0”-ás kárbejelentőt nem kell leadniuk.

A NÉBIH honlapján továbbra is megtalálható a leggyakrabban feltett kérdések és a rájuk adott válaszok gyűjteménye (GYIK), valamint az OENyR útmutató, melyek segítséget nyújtanak a bejelentő kitöltésében.

Amennyiben további kérdés merül fel a rendszer üzemeltetésével, illetve az erdővédelmi kárbejelentővel kapcsolatosan, azt az erdovedelem@nebih.gov.hu címen jelezhetik.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy honlapunkon már olvasható „A 2012. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2013-ban várható károsítások” prognózis füzet.

(NÉBIH)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?