Újra gúthi dámokat vittek Oroszországba

guth_damszarvasIsmét gúthi dámszarvasokat, ezúttal 39 példányt vásárolt egy oroszországi, kalugai vadásztársaság a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-től – tájékoztatta Szalacsi Árpád vezérigazgató hétfőn az MTI-t.

A szállítmány Lengyelországon és Lettországon keresztül, négynapos utazást követően jutott el az Oroszország nyugati részén fekvő célállomásra. A szarvasok jól viselték a hosszú utat – jelezte.

A vadásztársaság szaporítási célra vette meg az egy-két éves bikákat és teheneket. A kapcsolat nem új: az első megállapodás még tavaly született a moszkvai Vadászat, horgászat, pihenés – 2012 tavasz elnevezésű szakmai kiállításon, ahol a magyar állami erdészeti társaságok mutatkoztak be – ismertette a vezérigazgató.

Hozzátette: a megegyezés nyomán egy évvel ezelőtt nyolcvan dámvad került Oroszországba ugyanehhez a társasághoz.

“Úgy gondoljuk, hogy a mostani, illetve a korábbi üzlet az általunk végzett vadgazdálkodási munka elismerését is jelenti. A gúthi vadászterület neve mára világszerte egyet jelent a kimagasló genetikai értékű dámállománnyal, a kiváló trófeákkal, a világrekordokkal” – mondta Szalacsi Árpád, reményét fejezve ki, hogy egyre szélesebb körű kapcsolatot tudnak kiépíteni az orosz piacon.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?