Nyolcszáz közfoglalkoztatottnak adnak munkát a Nyírerdő Zrt.-nél

imagesNyolcszáz embernek ad munkát a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. a március elején elindult közfoglalkoztatási programban – közölte a nyíregyházi székhelyű társaság vezérigazgatója kedden.

Szalacsi Árpád elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg 58 településéről 341, Hajdú-Bihar megye 30 településről 459 ember számára nyílik lehetőség napi nyolcórás munkavégzésre az állami tulajdonú erdőkben. A létszámfelvétel folyamatos, a tervezett munkákhoz igazodik, március közepéig több mint 730-an kezdtek el dolgozni. A szeptember végéig tartó program 594 millió forintos költségét a Belügyminisztériumtól kapott támogatás fedezi.

Az idén is minden erdészeti egységben dolgoznak közfoglalkoztatottak: Szabolcsban öt, a szomszéd megyében pedig négy erdészetben kapnak majd munkát – ismertette Szalacsi Árpád. A programhoz oktatás is kapcsolódik: a megyei munkaügyi központ szervezésében harmincan motorfűrész-kezelői, ötvenen faiskolai munkás-, nyolcvanan pedig növényvédelmi képzésen vehetnek részt.

A közfoglalkoztatottak az erdőművelési, erdőkezelési munkákon kívül vágástakarításokon dolgoznak, erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartását és kijelölését végzik el, közjóléti eszközöket újítanak fel. Parlagfű és más gyomnövények irtásában vesznek részt, szemetet és hulladékot gyűjtenek, valamint fontos feladatokat látnak el a természeti károkat szenvedett erdőterületetek rehabilitációjában, határjelek karbantartásában és tűzpászták készítésében is – közölte a vezérigazgató.

A Nyírerdő Zrt. a korábbi években is rendszeresen részt vállalt a közfoglalkoztatásban, 2010 óta több mint 3 ezer ember vett részt a programokban.

(MTI)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?