Engedély nélküli fakitermelőket fogtak el Szajolban

faorzsNagyobb értékre elkövetett lopással gyanúsítja a rendőrség azt a két férfit, akik hosszabb időn át jelentős mennyiségű fát termeltek ki engedély nélkül a Tisza árteréről Szajol és Tiszapüspöki között – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel. Az ártéri erdőben mintegy 1,5 kilométer hosszan végzett illegális fakitermelést a hatóság szakértők bevonásával vizsgálja.

Veres Éva tájékoztatása szerint a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói és a szajoli körzeti megbízott derítették fel a lopás feltételezett elkövetőit.

A 21 és 24 éves helybeli férfiak elszámoltatása során kiderült, hogy az elmúlt időszakban közel 25 alkalommal vágtak ki és szállítottak el kerékpárral, traktorral vagy lovas kocsival fát a területről. A rendőrök eddig közel 30 köbméter fát és a bűncselekményhez használt eszközöket, valamint lovas kocsit, traktorokat és kerékpárokat foglaltak le.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a két férfi ellen.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?