Élő vaddisznókat és szarvasagancsokat tartott a házában egy csöglei férfi

vaddÉlő vaddisznókat és több tucat szarvasagancsot találtak a rendőrök egy csöglei férfi otthonában – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.

A közlemény szerint a 35 éves férfi agancsokat gyűjtött Iszkáz és Vid között, amikor a rendőrök igazoltatták, majd házkutatást tartottak nála. A  devecseri nyomozók a házban elhullott szarvasagancsok és más trófeák mellett öt élő vaddisznót is találtak.

Mivel azokkal az ott lakó férfi nem tudott elszámolni, gyanúsítotti kihallgatása céljából előállították. A talált tárgyakat beszállították a devecseri rendőrőrsre, az élő vadakat pedig helyben lefoglalták a rendőrök. A férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A főkapitányság tájékoztatása néhány nappal ezelőtt hasonló intézkedés történt a megyében: múlt szombat éjjel egy Hegyesd és Monostorapáti között ellenőrzött furgonban több száz szarvasagancsot találtak, amelyek eredetét a jármű vezetője nem tudta igazolni. Az 50 éves mágocsi férfit előállították a rendőrök.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?