Magyar siker a XXI. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkbajnokságán

eremNagy siker a XXI. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkbajnokságán, amely a Lengyel Erdészek Szövetségének elnöki kupájáért zajlott.

2013. február 27-március 2. között tartották Łagówban a falu által körülölelt tó partján létesített, nemrég felújított erdészeti üdülőben a XXI. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkbajnokságát, melyet magyar versenyzők részvétele tett nemzetközivé. Sajnálatos módon a román szakszervezeti csapat az előzetes bejelentkezés ellenére nem érkezett meg.

Szakszervezetünket a megmérettetésen Göde József alelnök vezetésével a 3 fős sakkcsapat tagjai: a ZALAERDŐ Erdészeti Zrt-től Németh József kerületvezető erdész, Papp Nándor nyugállományú építési előadó, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt-től pedig Sipos Imre kereskedelmi-csoportvezető.
Az igazán színvonalasan, kiváló körülmények között megrendezett, végsőkig kiélezett, nagyon izgalmas verseny rég látott nagy magyar sikert hozott. Papp Nándor 7,5 ponttal győzött a szintén 7,5 pontot elért Łódź-i és Wrocław-i vetélytárs előtt, Németh József 6,5 ponttal 9. lett, míg Sipos Imre a közép mezőnyben végzett. Az utolsó forduló érdekessége volt, hogy amennyiben Németh József nyerőesélyes állását megnyeri, nem veszti el időzavarban, akkor ő a második helyen végez. De nem vagyunk, nem lehetünk telhetetlenek.

csapat

A csapatversenyt 13,5 ponttal szintén a mi csapatunk nyerte megelőzve négy 13 pontos csapatot.
A dicsőség mellett a rendkívül szép kiállítású kupáknak és komoly tárgyjutalmaknak örülhettünk. Megható volt, hogy vendéglátóink mennyire együtt örültek velünk a sikerünknek, akik mint mindig, most is kitettek magukért a rendezést, az ellátást illetően.
Nem maradt el a szokásos péntek délutáni kirándulás, ahol az Odera- Warta folyók közötti, a Keleti Fal (Ost Wall) néven elhíresült, 1934-40 között létesített, II. Világháborús erődítmény rendszer jelenleg múzeumként működő bunkerét tekintettük meg. Félelmetes, a maga nemében zseniálisan kivitelezett építmény! Ezután a Paradyź-i Cisztercita Apátság templomát, valamint a Šwiebodzin-i Krisztus Király Emlékművet tekintettük meg. Előbbi egy gyönyörű gótikus templom lenyűgözően szép barokk oltárral, utóbbi meghökkentő méretével uralja a tájat.

A záró rendezvényen közölték, hogy jövőre szintén várják a csapatunkat, amit azt gondolom most az eredmények ismeretében erkölcsi kötelességünk is elfogadni.
Március 2-án délután indultunk vissza. Az utazáshoz a gépkocsit a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. biztosította. A biztonságos vezetés Sipos Imre érdeme. Köszönet érte!

(Papp Nándor – kaeg.hu; Képek: Facebook)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?