Egyre több a szabadtéri tűz

tuzoltolllA csapadékmentes, száraz időjárás következtében ismét szaporodnak a szabadtéri tűzesetek Borsodban. – Az erdőkben és fásításokban, valamint ezek határától számított kétszáz méteren belül tüzet gyújtani csak megfelelő körültekintéssel és a szabályok betartásával lehet – figyelmeztet a megyei katasztrófavédelem.

– Az erdőkben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek az óvatossági rendszabályok betartására. Égő cigarettacsikket,  dohányneműt ne dobjanak el, a kerti hulladék égetését pedig rendkívül óvatosan végezzék. Csakis azokon a helyeken, ahol  az önkormányzatok helyi rendeletei ezt lehetővé teszik. Máshol tilos az égetés! – hívta fel a figyelmet Hudák Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Mint ismeretes, tavaly heteken keresztül problémákat okoztak a hatalmas területeken pusztító szárazfű, -avar, -bozót, és erdőtüzek, márciusban gyakorlatilag az egész megye lángolt. A borsodi tűzoltók az elmúlt évben 4613 alkalommal avatkoztak be tűzeseteknél, ezek közül háromezer szabadtéri tűz volt, amelyeket a száraz időjárás, emberi mulasztás vagy szándékosság okozott.

(Sz. S. – minap.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?