Sikeres volt a közfoglalkoztatási program a baranyai erdőkben

kozmunkaTöbb mint négyszáz álláskereső talált munkalehetőséget tavaly a Mecsekerdő Zrt. által szervezett közfoglalkoztatási programban, így tisztábbak, rendezettebbek lettek a mecseki erdők.

A társaság évek óta pályáz sikeresen közmunkára, tavaly 500 millió forintot fordíthatott az állástalanok foglalkoztatására. A munkába bevont dolgozók részt vettek a fiatal erdők ápolásában, karbantartották a vadkárelhárító kerítéseket, emellett a közjóléti berendezések: sétautak, kirándulóhelyek rendbe tételében is közreműködtek. Az erdőgazdaság olyan tevékenységekbe is bevonta őket, amelyeket eddig — az élőmunka-igény miatt — nehézkesen tudtak elvégezni: például, megtisztítottak erdőket a szeméttől, a nyiladékokat a fölösleges növényzettől, irtották a parlagfüvet.

A tíz hónapos közfoglalkoztatási programban részt vevők napi 8 órában dolgoztak, hetente kaptak fizetést és az erdőgazdaság munkaruhát, védőfelszereléseket valamint szerszámokat is biztosított számukra. A foglalkoztatottak mintegy harmada már az előző években is dolgozott a Mecsekerdő Zrt. programjaiban. Örültek az újabb munkalehetőségnek, hiszen legtöbbjüknek huzamosabb ideje nincs munkája. Mint korábban, tavaly is volt lehetőség OKJ-s tanfolyam elvégzésére: mintegy ötvenen motorfűrész-kezelő képesítést szereztek.

A Mecsekerdő Zrt. 2013-ban is részt vesz a közfoglalkoztatásban: várhatóan márciusban indul az új program. A több mint 300 millió forint állami támogatással megvalósuló projekt 7 hónapig tart majd, és a tavalyihoz hasonlóan több mint négyszáz állástalannak biztosít munkát a baranyai erdőkben.

(mecsekerdo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?