Szarvasbika tévedt a pécsi belvárosba

szarvaspecsDélelőtt egy fiatal gímszarvas bika bukkant fel Pécsett a Tüzér utcán, amely feltehetőleg valahol a vasút környékéről tévedt be a lakott területre.

A rendőrség a Hosszúcser Vadászegylet közreműködését kérte a vad befogására – tudtuk meg az egylet vezetőjétől, Dr. Jelenszky Mártontól. A vad időközben északi irányban egészen a Jurisics úti óvoda udvaráig jutott el. A Pécsi Rendőrkapitányság helyszínbiztosítása mellett, a pécsi ZOO munkatársával kezdték meg a helyszíni intézkedést.

szarvaspecs

Az állatkert munkatársa fúvócsőből kilőtt altató lövedékkel altatta el a fiatal bikát, majd a lábán észlelt könnyebb sérülést ellátta. Ezt követően a helyszínt biztosító rendőrök segítségével az alvó vadat terepjáróra tették fel, majd a Vadászegylet vadászterületére, Vágotpuszta körzetébe szállították. A vad egészségesen ébredt az altatásból, majd elegáns ügetéssel a Zsidó-völgy irányába távozott.

A rendőrségen érdeklődésünkre elmondták, miután értesültek a meglehetősen szokatlan esetről, vadászok segítségét kérték az állat befogásához.

(bama.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?