Fehér egerészölyvet gyógyítanak a Hortobágyi Madárkórházban (+Videó)

feherolyvEgy nagyon ritka fehér egerészölyv az új vendég a Hortobágyi Madárkórházban: nem véletlen, hogy elnevezték Hópihének.

A különleges ölyvet a debreceni vízműtelepen találták legyengült állapotban – mesélte a hajdupress.hu-nak a madárkórház igazgató-helyettese, Déri Balázs.

– Évente mintegy 600 madarat látunk el, de még soha nem volt ennyire fehér egerészölyvünk. Az egész testén barna tollazatnak kellene lennie, de Hópihének a nagy része fehér. Elsőként mérgezésre gyanakodtunk, többek között a bal szárnyát lógatta indokolatlanul, aztán kiderült, hogy áramütést szenvedett. Szerencsére Hópihe szépen gyógyul és egyre erősebb. A jobb lábán elhalásos foltok jelentek meg, majd egyik karma leesett. Bizonyos esetekben az áramütés nem jár felszíni égési sérülésekkel, mert az elhalás a belülről indul. Ez magyarázza az indokolatlan szárnylógatást, hisz áramütés esetén 80%-ban az egyik szárny és az ellentétes oldali láb az érintett. Minden nap mágneses terápiát kap, mely segít az elhalás megállításában.

A szakemberek bíznak benne, hogy Hópihe teljesen felépül, s minél hamarabb visszaengedhetik a természetbe.

feherolyv2

(hajdupress.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?