Folytatták a vadűzést az eltiltott sárosdi vadászok

A sárbogárdi és a Fejér megyei rendőrök közös akcióban fogták el szerda reggel azt a három sárosdi vadászt, akik annak ellenére folytatták tevékenységüket, hogy a vadásztársaság, aminek tagjai voltak, eltiltotta őket a vadászattól.

Szerdán reggel fogtak el a sárbogárdi és a Fejér megyei rendőrök közös akcióban három sárosdi orvvadászt. A 33, 35 és 46 éves férfiakat a vadásztársaság, amelynek tagjai voltak, eltiltotta őket a vadászattól, mert megszegték az etikai kódexet, de ők ennek ellenére sem hagytak fel a tevékenységgel.

A három férfi a sárosdi, a nagylóki, a mezőfalvi, a szabadegyházai és a perkátai vadásztársaságok területén ejtett el vadakat.

A házkutatások során a rendőrök lefoglalták a vadászfegyvereket, továbbá azokat a fagyasztott vadhúsokat, amiket a hűtőszekrényekben találtak. A nyomozók üzletszerűen elkövetett lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a három férfit, akik közül az egyik részben beismerő vallomást tett, egy másik tagadta a terhére rótt bűncselekményt, míg a harmadik megtagadta a vallomástételt.

Az eljárás során mindhárom orvvadász szabadlábon védekezik.

(Havariapress)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?