45 000 látogató az AGROmashEXPO-AgrárgépShow kiállításon

erdoIMG_6114Az előzetes adatok szerint 45.000 érdeklődő kereste fel a szombaton zárult AGROmashexpo-AgrárgépShow kiállítást, ami a tavalyi évinél közel 80 százalékkal több látogatót jelent – közölte a Hungexpo az MTI-vel.

A 31. AGROmashEXPO-t most először rendezték együtt a 3. AgrárgépShow-val, a négynapos rendezvényen a tájékoztatás szerint a piacvezető cégek közül mindenki részt vett.

A 200 kiállító 7 pavilonban 30 ezer négyzetméter fedett és kétezer négyzetméter szabad területet foglalt el. A hagyományosan az AGROmashEXPO-val együtt zajló Magyar Kert, valamint a Szőlészet Pincészet kiállításokon 52 kiállító mutatkozott be.

erdoIMG_6114

A négy nap alatt több szakmai tanácskozást is tartottak, a kísérő eseményeket – köztük a növénytermesztési szakmai napot, a hazai mezőgépgyártás jövőjéről szóló konferenciát, szakmai, céges és kamarai előadásokat – több száz résztvevő kísérte figyelemmel. A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ), a Hungexpo és a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara együttes új kezdeményezéseként 800 szakközépiskolásnak tették lehetővé a kiállításon való részvételt.

erdoIMG_6103

A MEGFOSZ és a HUNGEXPO megállapodásának köszönhetően az AGROmashEXPO – AgrárgépShow jövő januárban ismét együtt fogadja a szakma, az agrárgéppiac képviselőt, a gazdákat, és érdeklődőket – közölte a kiállításszervező cég.

(MTI) – Képek: ERDŐ-MEZŐ ONLINE

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?