Védelmet szeretnének az erdészek, Tánczos Barna törvényjavaslatot nyújt be

Szerdán a Silva Erdészeti Szakszervezeti Szövetség képviselőivel találkozott Tánczos Barna, hogy megvitassák az erdészeti alkalmazottak követeléseit. A környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter szerint a szakemberek követelései jogosak, megalapozottak, azoknak az erdészeti alkalmazottak tapasztalatából eredeztethetőek, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a romániai erdőket védjék. Mint az a miniszter közleményéből kiderült, a kéréseik közül több is megvalósítható.
Védelmet szeretnének az erdészek, Tánczos Barna törvényjavaslatot nyújt be
Éppen ezért Táncos Barna a Szenátusban le fogja tenni az erdészek védelmére irányuló törvényjavaslatot, amelyet a Silva Erdészeti Szakszervezeti Szövetség készített elő. Ennek alapgondolata, hogy az erdészeti alkalmazottak, akik az erdők védelméért dolgoznak, a büntető törvénykönyvben a rendőrséggel és a csendőrséggel egyenrangúan szerepeljenek. Abban az esetben, ha az erdészeket zaklatják, ha az erőszak tettlegességig fajul, megtámadják és ütlegelik őket, akkor a büntetés legyen egyenértékű azzal, amit az a tettes kap, aki rendőrt vagy csendőrt támad meg.
silva_tuntetes
"Ugyanakkor párbeszédet kezdeményezünk a Belügyminisztériummal, hogy tisztázzuk az erdészek fegyverviselési jogának szabályozási lehetőségeit, valamint a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztériummal is tárgyalni fogunk az erdészeti alkalmazottak nyugdíjazásának korhatárcsökkentése ügyében. A Silva Erdészeti Szakszervezeti Szövetség képviselőinek többi követelését is elemezzük, és május végén ismét találkozunk, hogy megbeszéljük a fejleményeket" - közölte Tánczos Barna.
(Erdő-Mező Online)