Vadaszles-adót vezet be egy Baranya megyei település

Évi 50 000 forint adót kell majd fizetni vadászlesenként a Pécstől kb. 50 kilométerre fekvő Nagydobszán, az önkormányzati rendelet szerint az adó alanya az a vadásztársaság, amely a naptári év első napján a vadkárért felelős - írja a Telex.hu a helyi rendeletre hivatkozva.

Vadaszles-adót vezet be egy Baranya megyei település

A Baranya megyei településen bevezetendő adó megfizetése alól mentesül az, aki a község közigazgatási területén összesen 1 db vadászlessel rendelkezik. A rendelet szerint a vadászlesadót két részletre osztva is be lehet fizetni, ilyenkor az első részlet fizetési határideje minden év március 15., a második részleté szeptember 15. napja.

“Adóköteles a település közigazgatási területéhez tartozó, az ingatlan-nyilvántartásban az ingatlan nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, gyep, nádas, fásított terület, erdő művelési ágban nyilvántartott föld kivett út árok területén két napnál hosszabb ideig elhelyezett 1 méternél magasabb mobil tereptárgy, amely a nem mezőgazdasági, önkormányzati, állam, bányászati tevékenység kisegítésének céljából van elhelyezve, és vadászati tevékenység előmozdítása a funkciója (továbbiakban: Vadászles)” - olvasható a jogszabályban.