Újabb faipari vállalkozás kapott beruházástámogatást - ezúttal a Nyírségben

A koronavírus-járvány időszakában 806 vállalkozás kötelezte el magát beruházások mellett, 377 milliárd forint értékben, amivel több mint 143 ezer munkahelyet védtek meg - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden Nyíradonyban, a Paulik Kft. telephelyén, ahol beruházástámogatási okiratot adott át.
Újabb faipari vállalkozás kapott beruházástámogatást - ezúttal a Nyírségben
A kormány mindehhez 169 milliárd forint támogatást biztosított - tette hozzá Szijjártó Péter megjegyezve, hogy a 806 vállalatból 620 magyar vállalkozás. Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaság sikere a magyar embereken múlik, minél több vállalkozás sikeres, annál sikeresebb Magyarország. A kormány segélyek helyett a munkahelyeket megtartani kész, beruházó, fejlesztő vállalkozásokat támogatja - fűzte hozzá. [caption id="attachment_62885" align="aligncenter" width="1000"]Raklapok készülnek a Paulik Fafeldolgozó Kft. nyíradonyi üzemében a beruházástámogatási okirat átadásának napján, 2020. augusztus 25-én. MTI/Balázs Attila Raklapok készülnek a Paulik Fafeldolgozó Kft. nyíradonyi üzemében a beruházástámogatási okirat átadásának napján, 2020. augusztus 25-én.
MTI/Balázs Attila[/caption] A tárcavezető elmondta, hogy a nyíradonyi Paulik Kft. a versenyképesség-növelő programban a 227,6 millió forintos beruházásához 114 millió forint támogatást kapott, ezzel 110 dolgozó munkahelyét sikerült megvédeni, és a fejlesztés eredményeként a jövőben bővíthetik is a dolgozói létszámot. Hozzátette: a Paulik Kft.-hez hasonló hazai fafeldolgozó vállalkozások országosan 13 ezer embert foglalkoztatnak, és tavaly 320 milliárd forint értékű terméket állítottak elő. Szijjártó Péter végül kitért arra, hogy Hajdú-Bihar megyében 35 vállalkozás beruházását támogatja a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseivel, amivel négyezer munkahelyet védenek meg. A 17 milliárdos megyei fejlesztésekhez a kormány 8 milliárd forint támogatást biztosít - fűzte hozzá a külgazdasági és külügyminiszter Nyíradonyban. [caption id="attachment_62886" align="aligncenter" width="1000"]Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Paulik Fafeldolgozó Kft. beruházástámogatási okiratának átadásán Nyíradonyban 2020. augusztus 25-én. MTI/Balázs Attila Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Paulik Fafeldolgozó Kft. beruházástámogatási okiratának átadásán Nyíradonyban 2020. augusztus 25-én.
MTI/Balázs Attila[/caption] Magyarországnak erős vállalatokra, jó szakemberekre van szüksége, és a nyíradonyi Paulik Kft. ilyen vállalkozás - mondta köszöntőjében a térség fideszes országgyűlési képviselője. Tasó László fontosnak nevezte a technológiai fejlesztéseket, azt, hogy a vállalkozások "meg tudják ragadni a támogatásokat", fejlesztenek, beruháznak és megtartják a jól képzett munkaerőt. Paulik Zsolt ügyvezető kiemelte: faipari vállalkozásuk évi 500 ezer raklapot, más fűrészárut is gyárt és faipari mellékterméket dolgoz fel, tavalyi belföldi árbevételük 2,2 milliárd, exportbevételük 150 millió forint volt. [caption id="attachment_62887" align="aligncenter" width="1000"]Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) átadja a Paulik Fafeldolgozó Kft. beruházástámogatási okiratát Paulik Zsolt ügyvezetõnek Nyíradonyban 2020. augusztus 25-én. MTI/Balázs Attila Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) átadja a Paulik Fafeldolgozó Kft. beruházástámogatási okiratát Paulik Zsolt ügyvezetõnek Nyíradonyban 2020. augusztus 25-én.
MTI/Balázs Attila[/caption] Ahhoz, hogy 110 dolgozójukat meg tudják tartani, esetleg bővítsék a létszámot, versenyképes technológiára van szükségük. A mostani beruházással két új szegecselő robot beszerzésére nyílik lehetőség, amit az ipari lapok előállításánál fognak használni - magyarázta az ügyvezető, aki a 114 millió forintos kormányzati támogatásról szóló okiratot Szijjártó Pétertől vette át. (MTI)