Új önjáró gép érkezik, népszerűek a magyar erdőben dolgozó FAE erdészeti zúzók (VIDEÓ)

Hamarosan Magyarországon is bemutatkozik a FAE új, távirányítható, önjáró erdészeti zúzója, amit a gyártó a felhazsnálói visszajelzésekre alapozva fejlesztett. Az 55 és 75 lóerő teljesítményű gépek márciusban indulnak bemutatókörútjukra. Többek között ezt is megtudtam a 2022-es AGROmashEXPO kiállításon, ahol a hazai képviselet, a Hunduna is kiállított.
Új önjáró gép érkezik, népszerűek a magyar erdőben dolgozó FAE erdészeti zúzók (VIDEÓ)
Az agrárrendezvényen is egyértelművé vált, hogy a FAE erdészeti zúzók gyártójánál folyamatos az innováció. Az érdeklődő erdészeti és mezőgazdasági vállalkozóknak ugyanis több új vagy már elterjedt géptípust is bemutattak. A márka népszerűsége nem véletlen, hiszen a megbízhatóság mellett az egyedi megoldások is professzionális munkát biztosítanak.

VIDEÓ

"A FAE-nak több szabadalma van, ami miatt külön kategóriába sorolják az erdészeti szárzúzóknál. Ezeket a megoldásokat más gépgyártók természetesen nem alkalmazhatják. Ilyen a kalapácsok formája, elhelyezkedése, vagy például a Hardox elemek a belső részen. Ezek biztosítják, hogy a termékeink egy menetben is tökéletes, sima felszínt hagynak maguk után, ami idő- és pénzmegtakarítást jelent. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt végzünk el egy munkát, és azt milyen színvonalon" - fogalmazott kérdésemre a FAE standon Nadobán Erika, a Hunduna SRO ügyvezetője.

Minden igényt kielégít

A FAE széles termékpalettája minden igényt kielégít, hiszen az 50-60 lóerőtől egészen az 500 lóerő teljesítménykategóriáig ki tudják szolgálni az erőgépeket. "A hidraulikus alapgéppel és a traktoros alapgéppel rendelkező cégek is megtalálják az igényeiknek megfelelő adaptert, de a FAE gyárt saját motoros, önjáró változatokat is távirányítós és gépkezelős megoldásban. A Honvédségnél már dolgoznak ilyen gépeink, az elsőt éppen 2015-ben hoztuk be, amikor a határon volt szükség a munkájára. Azóta szinte éjjel-nappal dolgozik, és bizonyított" - számolt be a hazai tapasztalatokról Nadobán Erika.

Új önjáró erdészeti zúzók

A FAE fejlesztői odafigyelnek a felhasználóktól érkező visszajelzésekre. Az egyik ilyen az volt, hogy az önjáró kivitelből legyen kisebb teljesítményű változat is. Eddig ugyanis 175-től 475 lóerőig lehetett ilyen erdészeti zúzót választani. A piaci igényekre válaszolva azonban megjelent a FAE 55 és 75 lóerő teljesítményű távirányítós változata is, ami 15 centiméter átmérőig képes aprítani. fae_2 "Márciusban lesz egy bemutató körutunk 2-3 helyszínen, hogy mindenki megismerje ezt a gépet, és reméljük, hogy ugyanolyan sikeres lesz, mint a többi FAE zúzónk, ami már működik az országban" - hívta fel a figyelmet a tavaszi rendezvénysorozatra Nadobán Erika.

Fejlődő szervizszolgáltatás

A Hundunánál a FAE magyarországi értékesítése mellett arra is nagy hangúlyt fektetnek, hogy a szervizszolgáltatás és alkatrészellátás gyors, rugalmas, kifogástalan legyen. A legfontosabb szempont, hogy a partnerek munkáját a lehető leghatékonyabban segítsék - egy esetleges műszaki meghibásodás esetén is. [caption id="attachment_70986" align="aligncenter" width="601"]fae_1 Látható volt többek között a Patrizio bozótirtó adapter, ami 50–80 lóerő teljesítményű traktorra szerelhető.[/caption] "A mostani szervizközpontunk Baján van a Krammer hidraulikaszerviznél. Ők minden kérdésre válaszolni tudnak, és 24 órán belül jelentkeznek a vevőknél, ha komoly probléma adódik. Az alkatrészeket pedig a gyár maxmimum két nap alatt elküldi. Emellett fontos megemlíteni, hogy most fejlesztjük a szervizszolgáltatásunkat. A cél, hogy minden megyében legyen egy képzett szakember, akihez a FAE-felhasználók fordulhatnak" - zárta beszélgetésünket a Hunduna ügyvezetője. További információért keresse fel a Hunduna hivatalos honlapját. www.hunduna.eu Gribek Dániel (Erdő-Mező Online)