Óriási siker! Magyar erdész Európa legjobb női farmerei között

Idén is van magyar a COPA-COGECA által meghirdetett Innovációs Díj a Női Mezőgazdasági Termelőknek (Innovation award for Women farmers) pályázat öt legjobb jelöltje közt. Ráadásul egy szakmabeli, Dr. Biró Boglárka, a SEFAG Zrt. Lábodi Erdészetének fahasználati ágazatvezetője került be a TOP5-be.
Óriási siker! Magyar erdész Európa legjobb női farmerei között
A COPA-COGECA, az európai mezőgazdasági termelőket és szövetkezeteiket tömörítő legnagyobb brüsszeli érdekképviselete, 2020-ban hatodik alkalommal hirdette meg pályázatát, melynek célja, hogy szélesebb körben megismertesse a női gazdálkodók által az Európai Unióban alkalmazott innovatív megközelítéseket a mezőgazdaság és az erdészet területén és hogy globálisan ösztönözze a nőket, hogy merjenek gazdálkodni. biro_boglarka_sefag_2 Idén az elsődleges fókusz a nők aktív szerepének bemutatása volt az új üzleti modellek kialakításában és az éghajlatváltozás legnagyobb kihívásainak kezelésében a mezőgazdaság és erdészet területén. A beérkezett 40 pályázatból nehéz volt választani. A díj lehetőséget adott arra, hogy a vállalkozó szellemű hölgyek bemutathassák a vidéki térségek jövőjében betöltött kulcsfontosságú szerepüket és víziójukat egy fenntarthatóbb és vonzóbb vidékről. A beérkezett pályaművek rávilágítottak arra, hogy a nők a mezőgazdaságban nemcsak gazdaságilag életképes vállalkozásokat, hanem a környezetre és a társadalomra is erős befolyással bíró projekteket tudnak létrehozni.

Az idei 5 kiválasztott pályázó

Biró Boglárka - Magyarország Marija Cafuk – Horvátország Nazaret Mateos – Spanyolország Immacolata Migliaccio - Olaszország Ines Theunis - Belgium [caption id="attachment_64090" align="aligncenter" width="355"]Fotó: Márkusné Tamás Anita Fotó: Márkusné Tamás Anita[/caption] A koronavírushelyzet miatt módosult a pályázatok beadási határideje és a kiválasztás is, a nyertesek kihirdetésére 2021. március 10-án az Európai parlamentben egy online díjátadó keretében kerül sor. (NAK, SEFAG, Erdő-Mező)