Messzire utazni, de miből?

Érdekel az egész világ? Legszívesebben az utolsó szegletét is feltérképeznéd? Egzotikus, messzi tájakra vágysz? Álom ez csupán vagy tennél is érte, hogy valóra váltsd? Na, de ehhez sok pénzre lenne szükség, mondhatnánk. Vagy talán mégsem? Sokunkat vonzanak a távoli országok titkai, az ember természetéből fakadóan igazi felfedező. Vannak, akiknek lételemük a kaland, megint mások nem szívesen mozdulnak ki.

Messzire utazni, de miből?
A hátizsákos utazás igazi kaland

Nem kell feltétlenül luxusnyaralásban gondolkodni ötcsillagos szállodákkal, autóbérléssel, all-inclusive szolgáltatásokkal. A hátizsákos utazásnak is megvan a varázsa, sőt igazi kaland lehet. Képzeljük csak el, hogy bejárjuk valamelyik latin-amerikai ország természeti kincseit, kezdve az esőerdőtől, a strandokon át a függőhidakig! Mindezt helyi közlekedéssel és egy hátizsákkal, amibe minden belefér, amire szükségünk van. Ezek az utak jelentik az igazi szabadságot, a kapcsolódást, az élményt.

Hátizsákos utazáson az embereket is megismerhetjük

Teljesen máshogyan ér el hozzánk a helyi kultúra, ha nem csak egy többcsillagos szállodában csücsülünk. Ha felszállunk egy tömegközlekedési eszközre, azt is láthatjuk, hogy a helyiek hogyan élnek és pontosan milyenek. Megismerhetjük magát a népet, s nem csak azt, amit felénk közvetíteni akarnak. Láthatjuk a mentalitásukat, kapcsolódhatunk velük. Talán ezen a ponton már nem is turisták vagyunk, hanem igazi utazók.

Még így is sok pénz kell

Sajnos valóban, ha valami különlegességre vágyunk, ahhoz nem kevés pénz kell. Ugyan tudunk spórolni a kivitelezésen, de nyilván nem olcsó egyetlen utazás sem. Nem beszélve a jelenlegi gazdasági helyzetről, ami igencsak rátett egy lapáttal, hogy az utazás szinte már luxusterméknek minősül.

A sportfogadás mint alternatíva

Ha munkánkból adódóan tuti biztos, hogy nem küldenek minket külföldre, a spórolás is csak hellyel-közzel sikerül, kipróbálhatjuk a szerencsejáték egyik közkedvelt formáját, ami a sportfogadás. A sportfogadasonline.com oldalán sok hasznos tippet olvashatunk, ha szeretnénk kipróbálni ezt a fajta szerencsejátékot. A kezdeti lépésektől általános szabályokon át tippekig megtalálhattok minden olyan információt, amelyek segítségével könnyedén belekezdhettek.

Lottózni is ér?

A szerencsejáték legegyszerűbb és legközkedveltebb formája régebben a lottózás volt. Bizonyára sok családban volt a vasárnap esti program, hogy várták, mely számokat húzzák majd ki. Szinte mindenki feltette már magának a kérdést: Ha megnyerném a lottó fődíját, mire költeném azt a mennyiségű pénzt? Mit vásárolnék, elutaznék, egy ideig nem dolgoznék? Sajnos ha reálisan látjuk a nyerés valószínűségét, rá kell jönnünk, hogy nehezen hozza vissza a belefektetett pénzt.

Egyre népszerűbb a digitális nomádság

Talán a sportfogadáson nagyobb eséllyel nyerünk, mint a lottón, de akadhat más megoldás is. Leginkább az elmúlt évek megpróbáltatásai, változásai hozták az óriási csavart a munkavállalás frontján. Így már nem csak álom, hogy a világ másik feléről még pénzt is keressünk. Az, hogy esetleg reggel egy erre kialakított kávézóból finom kávé és péksütemény mellett bejelentkezzünk az aznapi megbeszélésre vagy tárgyalásra, délután pedig élvezzük a hely által biztosított extrákat, strand, napsütés, sport, hegyek. Mindaz, amire vágytunk, de egy másik országban találtuk meg. Ez egy remek anyagi hátteret biztosít ahhoz, hogy a hétköznapok után a hétvégéken nyakunkba vegyük új hazánkat, hogy még jobban megismerhessük. Az is lehet, hogy néhány hónap múlva megunjuk, és továbbállunk, új helyekre vet minket az élet. Az anyagi biztonságunk ugyanúgy megvan, mégis úgy érezhetjük, szabadok és felfedezők vagyunk.