Megkerestük a legkülönlegesebb erdészeti gépeket a Jófogáson

Az emberek többsége keresett vagy próbált már eladni valamit az interneten. Az Erdő-Mező olvasói vélhetően eladó használt erdészeti gépek után is kutattak itt-ott. Legyen az egy STIHL motorfűrész, egy Timberjack forwarder, egy LKT erdészeti vonszoló vagy bármi más. Mi ezúttal néhány érdekességet próbáltunk felkutatni hazánk legnagyobb apróhirdetési oldalán.
Megkerestük a legkülönlegesebb erdészeti gépeket a Jófogáson
A Jófogás.hu természetesen jócskán kínál erdészeti gépeket az érdeklődőknek: forwarderek, vonszolók, erdészeti daruk, körfűrészek, csörlők... hosszan sorolhatnánk. Mi azonban olyanokat kerestünk, amik nem mindennapiak az erdőkben sem. Találtunk is néhányat.
Azt, hogy az eladó használt erdészeti gépek közé hogyan keveredett egy 9 éves herélt ló, mondjuk, igazából nem tudjuk...
1. Gaz-66 alváz és futómű, MTZ motor, KCR-6000 daru, Uniforest-1300 kanál, mindez pedig csak 1 400 000 Ft-ért, vagy kanál nélkül 1 200 000 Ft-ért. A zöld, használt erdészeti gép nem mindennapi teremtés, az egyszer biztos. jofogas_gaz Adatlap >>> 2. Drágább árkategóriát képvisel, de még így sem fiatal az a Kockums forwarder vagy más néven erdészeti kihordó, amelyet szintén a legnagyobb apróhirdetési oldalon árulnak majdnem 4 millió forintért. Ami biztos, hogy a gép nemrég kapott új arculatot, Borsodban pihen, illetve, hogy csere is lehetséges. Más paramétert ugyanakkor a hirdetésből nem tudtunk meg. jofogas_kockums Adatlap >>> 3. "Kis LKT, azaz DFU-451-es". Ez olvasható az alább látható 1985-ös kis erdészeti vonszoló hirdetésében, amelyből kiderül, hogy olajfolyás van rajta, de ettől függetlenül üzemképes, és nagyjából 2 millió forintért már húzza is a rönköt új gazdájánál. jofogas_dfu Adatlap >>> 4. 2,5 milliót kér a hirdetés feladója egy 1994-es orosz T-150 erdészeti gépért, amelyen Ural csörlő és tolólap is található. A kép bizonyítja, hogy az eladó használt traktor bizony erdei munkához szokott, méghozzá minden bizonnyal Lábod térségében. jofogas_t_150 Adatlap >>> 5. Egy ilyen összeállításból nem hiányozhat az alábbi vizsgáztatott, hathengeres turbós Mercedes motorral, 5000-es Kcr daruval szerelt Zil 131. A fotó alapján tényleg nagyon jól karbantartották, emiatt az ára is 2,6 millió forint. jofogas_zil Adatlap >>> 6. Az egyik nagy kedvencünk a "hamis John Deere színekkel" összemázolt eladó használt LKT 80 erdészeti vonszoló, amely 1985-ben látott napvilágot. A külseje tényleg nagyon megnyerő! jofogas_lkt Adatlap >>> 7. A hirdetés szerint az alábbi Niva épített kistraktor "esztétikailag nem 100%-os, de üzemileg rendben van". Bővebb információt telefonon lehet kérni az egyedi erdészeti gép jellemzőiről, amely biztosan jó pár kíváncsi szemet vonna magára a falu főutcáján. jofogas_niva Adatlap >>> 8. Még Prága teherautót is találtunk az apróhirdetési oldal hosszú listájában, amely szintén rendbe van téve. Olajcsere, új festés, új plató, új világításrendszer és sok más egyéb is várja az új tulajt. Erdészeknek, mezőgazdászoknak és méhészeknek is ajánlják a láthatóan rönkszállításra, közelítésre használt Prága teherautót. jofogas_praga Adatlap >>> 9. JCB Fastrac erdészeti kivitelben? Nem sok ilyet látni ma Magyarországon, így a listánkba mindenképpen befért a sárga, bukókeretes erőgép. A géphez erdészeti pótkocsi és 7,2 méteres erdészeti daru is jár - 8 millió forintért. jofogas_jcb Adatlap >>> 10. A végére hagytuk a fotó alapján legkülönlegesebb eladó erdészeti gépet. A képen ugyanis egy 70%-ban elkészült mini forwarder látható Zetor motorral, Gaz 66-os híddal, derékcsuklós kivitelben. Az irányár 3 millió forint, aki szeretne magának egy saját forwardert összerakni, annak jó lehetőség lehet ez az erdészeti gép. jofogas_forwarder Adatlap linkje a feladó kérésére eltávolítva! (Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu)

 

erdomezolike