Megbízható társ a Mátyás Kft.-nél - Faapríték-készítés Case IH Magnum traktorral (+VIDEÓ)

Egyre népszerűbb a biomassza alapú energiatermelés hazánkban, amely nem véletlen, hiszen a megújuló energiaforrások használatának jelentős növelése Európai Uniós cél 2020-ra. Ennek köszönhetően folyamatosan gyarapodnak azok a vállalkozások, amelyek faapríték előállításával kezdenek foglalkozni.

Megbízható társ a Mátyás Kft.-nél - Faapríték-készítés Case IH Magnum traktorral  (+VIDEÓ)

Ezt ismerte fel már korábban a Mátyás Kft., amely vontatott JENZ aprítógépével Zala megyében termel faaprítékot. A munkagéphez azonban megfelelő, komoly teljesítménnyel rendelkező traktor szükséges. Ilyen az Agro-Békés Kft. által forgalmazott Case IH Magnum 340 erőgép, amely az amerikai gyártó egyik igazi sikertörténete, hiszen a traktortípust 29 éve folyamatosan fejlesztik, hogy helyt álljon a legnehezebb munkák során is.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/A2cXYxGfuTI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Operatőr-szerkesztő: Gribek Dániel Riporter: Rákóczi Ágnes Vágó: Kovács Zoltán

„Ami leginkább jellemző erre a traktorra, hogy masszív, robusztus és erős felépítésű. A Magnum erőgépek 8,7 literes, 6-hengeres, közös nyomócsöves, turbófeltöltéses, intercooleres motorjait kemény munkára tervezték kiemelkedően nagy nyomatékkal. Mindemellett egy ötpontos rugózási rendszer is található a traktoron” - mutatta be a Case IH Magnum 340 erőgépet Bogdán Gábor, az Agro-Békés Kft. termékmenedzsere.

A Case IH Magnum traktorok a 13, 13,5 tonna üzemi tömegtől a megengedett 18 tonna üzemi tömegig terhelhetők, ráadásul a gyár széles választékban kínálja a gumiabroncsokat is. Ezek között elérhetőek már az alacsony nyomásúak is, amelyek segítségével a nagy üzemi tömeg mellett munka közben a talajtaposási kárt csökkenthetjük. case_ih_magnum_2

„A Magnum traktorcsalád legkisebb tagja 280 lóerős, a legnagyobb pedig 340 lóerős. A gépeket két különböző sebességváltóval tudjuk rendelni: full PowerShift vagy fokozatmentes sebességváltóval. Utóbbi esetében a legnagyobb traktorunk nem 340, hanem 380 lóerős” - tudta meg az Erdő-Mező az Agro-Békés Kft. termékmenedzserétől.

A Case IH Magnum erőgépek majdnem három évtizede folyamatosan bizonyítják rátermettségüket a szántóföldeken. A strapabíróság, a megbízhatóság, az egyszerű kezelhetőség és a kényelmes vezetőfülke azonban arra is alkalmassá teszi, hogy a napjainkban egyre inkább terjedő, komoly teljesítményigényű faaprítási feladatokhoz kiváló eszköz legyen.

„Egy ilyen motorteljesítményű traktor ki tud szolgálni bármilyen aprítógépet. A munka elvégzéséhez ráadásul megfordítható kezelőpultot is tudunk rendelni két változatban. Az egyik esetében csak az ülés fordítható meg a  kezelőegységgel együtt , de arra is van lehetőség, hogy akár egy másodlagos kormányt kiépítsünk a hátsó szélvédőnél a megfordítható üléssel és kezelőegységgel együtt”” - fejtette ki Bogdán Gábor, aki hozzátette, hogy erdészeti munkákra üzemanyag tank, motor és sebességváltó külön védőburkolattal és a vezetőfülke köré védőkerettel is rendelhető a Case IH Magnum traktor.

case_ih_magnum_3 

Az Agro-Békés Kft. által forgalmazott Case IH Magnum 340 erőgép megállja a helyét Zala megyében. A Mátyás Kft. a nehéz feladatra minden szempontból megfelelő traktorral végezheti a biomassza-előállítást, amely különösen fontos, hiszen mindenki tudja, hogy nincsen drágább gép annál, amely munka helyett meghibásodás miatt hosszú ideig leállásra kényszerül. Ha egy nagy hagyományokkal rendelkező, strapabíró traktort szeretne, a megbízható, erdészeti munkára is bevethető Case IH erőgépeket keresse az Agro-Békés Kft.-nél.

 agrobekes-1

AGRO-BÉKÉS Kft. 
5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 19.
Tel: +36-66/444-016
Fax: +36-66/530-070 info@agrobekes.hu
www.agrobekes.hu


(Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu)