Közel egy tucat fegyvert és félezer lőszert foglaltak le egy orvvadász házában

A kunadacsi férfi lelőtt egy vadat, tetten érték a bűnös tevékenysége közben – írja a police.hu. A közlemény szerint a  lakása közel tucatnyi fegyvert és puskát, valamint félezernél is több lőszert rejtett.

Közel egy tucat fegyvert és félezer lőszert foglaltak le egy orvvadász házában

A rendőrség tájékoztatása szerint lövések hangjaira lett figyelmes egy kunadacsi lakos  július 14-én késő este. A zaj a település melletti erdőből érkezett, amit azonnal jelzett is a rendőrség felé. Kiderült, hogy a térségben nincs bejegyzett vadászat, így illegális tevékenységre gyanakodott mindenki. Hozzátették, a járőr egy szolgálatban lévő polgárőrrel kiment az erdős részre, ahol rövid időn belül ráakadtak a lövöldözőre, egy 61 éves helyi férfira, aki nem rendelkezett érvényes vadászati engedéllyel. Az orvvadásznál volt egy kilőtt állat is.

A nyomozók átkutatták a férfi házát, és maguk is meglepődtek azon, amit találtak: kispuskák, forgótáras pisztoly, számszeríj mellett egy távcsöves gépkarabélyt is felfedeztek az ingatlanban. Az összesen tíz fegyverrel együtt félezer, különféle kaliberű lőszer is előkerült.

A rendőrök lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettével gyanúsítják a kunadacsi lakost, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezik letartóztatását.