Jogosultsági időszak lejárása – Az alábbi teendők várják az erdészeti szakszemélyzetet

239 fő középfokú végzettségű jogosult erdészeti szakszemély 2023. június 30-án lejáró jogosultsági időszakáról tájékoztat az NFK Erdészeti Főosztálya. Meghosszabbítási kérelmüket lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes vármegyei kormányhivatal erdészeti hatóságához nyújthatják be. A hosszabbítás feltételeként részt kellett venniük az NFK által meghirdetett kötelező kiegészítő képzésen, valamint rendelkezniük kell – szakmai kiegészítő képzések, rendezvények után járó – 72 kreditponttal.

Jogosultsági időszak lejárása – Az alábbi teendők várják az erdészeti szakszemélyzetet

Az NFK által kiadott közleményt változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Jogosult Erdészeti Szakszemélyzet!

Azoknak a középfokú végzettségű jogosult erdészeti szakszemélyeknek, akik 2020.07.01-én az erdészeti szakirányítói névjegyzékben rendészeti feladatokat ellátó kiemelt besorolással szerepeltek és az eltelt időszakban nem szüneteltették tevékenységüket, 2023. június 30-án lejár az aktuális jogosultsági időszakuk.

Az ő létszámuk jelenleg 1239 fő. Közülük 655 fő teljesítette a kreditpont-gyűjtési (min. 72 pont) kötelezettségét és a 2022. évi kötelező kiegészítő képzést (továbbiakban: KKK). Rajtuk kívül még 314 fő teljesítette a KKK-t, de még nem gyűjtött elegendő kreditpontot. Nekik 2023. június 30-ig még adott a lehetőség, hogy a Nemzeti Földügyi Központ honapján elérhető akkreditált válaszható kiegészítő képzéseken vagy szakmai rendezvényeken történő részvétellel a hiányzó kreditpontjaikat összegyűjtsék.

Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy az eddig megszerzett saját kreditpontokat az Erdőtérképen meg lehet tekinteni. Amennyiben eltérést tapasztal, azt telefonos elérhetőségének megadásával kérjük jelezze az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail címünkre.

Aki teljesítette a meghosszabbítási feltételeket (min. 72 kreditpont, KKK) és folytatni szeretné jogosult erdészeti szakszemélyzeti tevékenységét, az 2023. június 30-ig a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes vármegyei kormányhivatal erdészeti hatóságához nyújtsa be meghosszabbítási kérelmét. Erre formanyomtatvány szolgál, letölthető az előzőekben megadott oldalunkról, vagy a https://nfk.gov.hu/Erdeszet___Nyomtatvanyok_news_303 oldalunkról.

A fenti adatok alapján az érintettek közül 270 főnek már biztosan nem hosszabbítható majd meg 2023. július 1-től öt évre a jogosultsági időszakuk, nem teljesítették a KKK-t. Nekik nem kell kreditpontot gyűjteniük, a meghosszabbítási kérelmet ne nyújtsák be.