Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya felhívja a jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy a kötelező kiegészítő képzésre már csak 2022. október 28-ig jelentkezhet.

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.

TÁJÉKOZTATÓ
a jogosult erdészeti szakszemélyzet kötelező kiegészítő képzésének közelgő jelentkezési határidejéről

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya szervezésében 2022. szeptember 1. – 2022. december 1. között zajlik a jogosult erdészeti szakszemélyzet 2022. évi kötelező kiegészítő képzése. A képzés teljesítése három ütemben, online formában, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) távoktatási felületén lehetséges.
A jogosult erdészeti szakszemélyzet a képzésre már csak 2022. október 28-ig jelentkezhet. A jelentkezési lehetőség már csak a III. ütemre biztosított. Az egyedi jelentkezéshez szükséges Jelentkezési Űrlap, a csoportos jelentkezéshez használatos táblázat és egyéb kapcsolódó információk az NFK honlapján, a 
https://nfk.gov.hu/Jogosult_erdeszeti_szakszemelyzet_kotelezo_kiegeszito_kepzese_es_vizsgaztatasa_news_2114 oldalon keresztül érhető el.

A jelentkezéshez kapcsolódó eddigi tapasztalatok alapján kérjük, hogy a kapcsolattartásra szolgáló egyedi e-mail címet körültekintően és pontosan adják meg, családon vagy munkahelyen belül ez az e-mail cím mindenkinél más-más legyen.

A meghirdetett kötelező kiegészítő képzésen minden jogosult erdészeti szakszemélynek részt kell vennie, a képzés nem teljesítése esetén a jogosultsági időszak annak lejártakor nem hosszabbítható meg. Az érintett szakszemély jogosult erdészeti szakszemélyzeti kiemelt besorolása törlésre kerül és az csak egy év elteltével, kérelemre jegyezhető be újra. 

Ez alól kivételt képez:
- ha a képzés teljes ideje alatt, 2022. szeptember 1. – 2022. december 1. közötti időszakban szünetelteti tevékenységét (ennek kezdeményezése már nem lehetséges!),
- ha a jogosulti alapképzést 2020. július 1. után teljesítette.

Nemzeti Földügyi Központ
Erdészeti Főosztály