Intelligens és felhasználóbarát - Bemutatjuk az új LOGOSOL B751 szalagfűrésztelepet

Idén Magyarországon is több új termékkel is jelentkezik a prémium minőségű faipari termékeiről ismert svéd LOGOSOL. A fejlesztéseket 2017 őszén Harnösandban, a gyártó cégközpontjában mutatták be, a teljes egészében saját gyártású gépek fokozatosan, 2018-ban kerülnek piacra. Az új fejlesztés többek között az F2 láncfűrésztelep, ami mellett kiemelt innovációnak számít a B751 és a B1001 szalagfűrész.
Intelligens és felhasználóbarát - Bemutatjuk az új LOGOSOL B751 szalagfűrésztelepet
A gyártó életében ugyanis komoly változás történt: a LOGOSOL az idei évtől befejezi a kanadai Norwood szalagfűrészek forgalmazását, helyettük az új, saját gyártású és fejlesztésű gattereket ajánlják a partnereiknek. A kisebb B751 és a nagyobb B1001 típus már Magyarországon is rendelhető a NOVITAS-INVEST Kft.-től, a termékpaletta pedig a közeljövőben egy további, az eddigi technológiáktól merészen eltérő szalagfűrésszel is gyarapodik, amely szintén elérhető lesz hazánkban.

LOGOSOL B751 - A svéd szalagfűrész

A felhasználóbarát és intelligens LOGOSOL B751 a gyártó első saját szalagfűrésze. Szabadalmaztatott vágófej-mozgatási és rönkrögzítési technológiájának köszönhetően a méret azonos vágás rendkívül egyszerűen elérhető. logosol_751_4 A stabil és kimagasló minőségű gép maximális munkaszélessége 60 cm, az alap kivitel 75 cm átmérőjű, maximum 4,8 méter hosszú rönk feldolgozására képes, azonban 1,14 méteres szelvényekkel bővíthető. A fűrészt 13 LE teljesítményű benzinmotor, vagy 4 illetve 8 kW-os elektromotor hajthatja. A benzinmeghajtású modell egy speciális centrifugális tengelykapcsolóval rendelkezik, amely az üzem közbeni teljesítményt szabályozza. (A fűrésztelep további műszaki adatait táblázatban ismertetjük.)

Gyors és pontos vágási beállítások

A LOGOSOL B751 szalagfűrész számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Ilyen többek között az egyszerű összeszerelhetőség, vagy az előre összeállított vágófej, amely a vásárlás után készen érkezik a partnerhez. A robusztus, szilárd és stabil kialakítás kiváló végeredményt biztosít a munka során. A géphez egy rönkfogó és két rönktámasz is tartozik, ezek a faanyag roncsolása nélkül stabilizálják a rönköt az elsőtől az utolsó vágásig. A gyors és pontos vágási beállításokért a szabadalmaztatott, fixálható vágófej felel. A fogantyú teljes elfordítása 2,54 cm-nek (1 inch) felel meg. A gépet mindezeknek köszönhetően olyan pontos szalagvezetés jellemzi, amelyhez hasonlóval csak a magasabb kategóriájú és áru fűrészeknél lehet találkozni. logosol_751_1 A LOGOSOL B751 szalagfűrész valóban egy intelligens eszköz, amelyhez számos „okos opció” is rendelhető. Alapfelszereltségként az „utolsó vágás” mutató segít megjegyezni az előző vágás méretét, és mutatja a következő vágásét is. Teljes mértékben újdonság a piacon a LOGOSOL által kifejlesztett egyszerű, de annál hatékonyabb és stabilabb rönkbefogatási rendszer, továbbá a méretenként fixálható vágófej emelési technológia. Intelligens és egyedi megoldásként beszélhetünk még a vágófej rögzített sínpálya megoldásáról, a gép öntisztító és karbantartható rendszeréről, valamint a számos biztonságtechnikai megoldásról, mivel a LOGOSOL a felhasználó szempontjából is kiemelten biztonságos eszközöket fejleszt és forgalmaz. A termék tisztítása és karbantartása könnyű és rövid időt vesz igénybe. A ventilátorlapátok ugyanis kifújják a fűrészport a vágófejből, ami nagy előny, ha a szalag cseréjét, vagy a fűrész karbantartását kell elvégezni.

Összeszerelt állapot, számos opció

A B751 szalagfűrészt a LOGOSOL Magyarország előre összeszerelt állapotban, ingyenesen szállítja házhoz, így a lehető leghamarabb kezdhet bele munkájába. Az alap csomag részét képezi a fűrészszalag, a támasztóláb, egy rönkfogó és két rönktámasz, a vízhűtés és az állítható szalagvezető. logosol_751_3 A szalagfűrészhez opcióként elérhető lesz az elektromos indítás, az automata előtolás, az automata rönktovábbítás, a tréler csomag és számos okos beállítás is. A kiegészítők között megtaláljuk az 1,14 m hosszú bővítményeket, a rönk-gyorstovábbítót, a hosszú deszkákhoz ajánlott készletet és a rönkgyalut.

MŰSZAKI ADATOK

KAPACITÁS Max. rönkátmérő: 75,1 cm Max. munkaszélesség: 60 cm Vágási hosszúság: 4,8 m Bővíthető 1,14 m-es szelvényekkel Utolsó deszka min. vastagsága: 24 mm MEGHAJTÁSOK Benzinmotor: 13 LE Elektromotor: 4 kW vagy 8 kW FŰRÉSZLAPOK Lap hosszúság: 3843 mm Lap szélesség: 33 mm Lap sebesség: 30 m/s SZÁLLÍTÓKERÉK Szállítókerék átmérő: 50 cm Karbantartást nem igénylő kerékcsapágy Beépített ventilátor a gép hűtéséhez és a fűrészpor-elvezetéshez

További információ:

NOVITAS-INVEST Kft. LOGOSOL Magyarország 8200 Veszprém, Acél u. 2. 06-70/422-24-40 info@logosol.hu www.logosol.hu A termékek és kiegészítőig megrendelhetőek a LOGOSOL Magyarország és a STIHL kereskedelmi partnerein keresztül egyaránt. (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online)