Fokozottan ellenőriznek a rendőrök a nógrádi erdőkben

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak - írja a police.hu.
Fokozottan ellenőriznek a rendőrök a nógrádi erdőkben
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője a rendőrkapitányságok illetékességi területén elhelyezkedő erdőkben, illetve természetvédelmi területeken fokozott ellenőrzést rendeltek el. A rendőrök 2021. április és május hónapban a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel, a helyi polgárőr egyesületekkel és a lovas polgárőrökkel együttműködve ellenőrzik az illetékességi területeiken lévő települések erdőrészeit - tájékoztat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Különösen
  • Cered, Zabar, Bárna, Salgótarján,
  • Karancslapujtő, Karancsberény, Karancsalja,
  • valamint Mátraszőlős, Tar, Pásztó-Hasznos,
  • Szurdokpüspöki, Alsótold, Felsőtold, Bér, Buják
[caption id="attachment_64655" align="aligncenter" width="600"]Fotó: police.hu Fotó: police.hu[/caption] településekhez tartozó erdő, erdősült és természetvédelmi oltalom alatt álló területeket. A megrendezett nagyszabású akció célja az erdőterületekre engedély nélkül behajtó, ott élő állatokat veszélyeztető, a növényzetet és természeti kincseinket szennyező gépjárművezetők – köztük motorosok, quadosok – és az erdőket törvényes keretek között látogató turistákat zavaró személyek kiszűrése. [caption id="attachment_64658" align="aligncenter" width="600"]Fotó: police.hu Fotó: police.hu[/caption] A rendőrök az eddigi ellenőrzések alkalmával összesen két személlyel szemben közlekedésrendészeti szabálysértés elkövetése miatt helyszínbírságot szabtak ki. Az Nógrád Megyei Rendőr-kapitányság tájékoztatása szerint az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.