Erdősítési kampányt indított a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság

Erdősítési kampányt indított hétfőn, március 15-én a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság. A projekt nyitóeseményét terepen szervezték meg, Betfia mellett, az „UP VI Hidișel u.a. 22A%” elnevezésű, erdősítésre kijelölt, 2,76 hektáros parcellán. A munkát az igazgatóság vezető tagjai, Suciu Teodor Ioan és Szijjártó Zoltán kezdték itt meg, kivágott fák megmaradt csonkjai között.
Erdősítési kampányt indított a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság
Az igazgatóság egy hónapig tartó projektje végéhez érve sem fog megállni az erdősítési munkálatokkal, hiszen az a terv, hogy év végéig összesen 459,67 hektárnyi területet ültessenek be. Emellett 42,32 hektáron hajtanak végre ismétlő ültetéseket, olyan területeken, ahol nem maradt meg minden, korábban elültetett facsemete.

Interaktív térkép

Interaktív térképet hozott létre a Romsilva Országos Erdőgazdálkodási Hivatal, melynek segítségével bárki figyelemmel kísérheti az év első felében, szerte az országban zajló erdősítési munkálatokat. A Romsilva idén, a tavaszi erdősítési kampány során körülbelül 20 millió csemetét tervez elültetni, 9130 hektárnyi erdő regenerálásával. Az utóbbi 5 évben az erdőgazdálkodási hivatal 75.401 hektárnyi állami erdőt újított meg, és 151,66 millió facsemetét ültetett, a beruházások összege 665,6 millió lejre emelkedett. A Romsilva jelenleg 3,13 millió hektárnyi állami tulajdonban levő erdőt gondoz, amely az ország erdős területeinek mintegy 48 százalékát teszi ki. fasitas A Bihar megyei igazgatóság a továbbiakban közölte, hogy szokásos éves rendezvényeit az aktuális járványügyi előírások betartásával fogják megtartani, ahogy lehet. (erdon.ro)