Bedős diadal az erdészeti szakmunkás diákok országos versenyén (+Részletes eredmények, VIDEÓ)

2018-ban ismét az ásotthalmi erdőben, a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium területén rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, amely során az erdészeti szakmunkásnak tanuló diákok mutathatták meg tudásukat. Az elméleti és gyakorlati feladatok megoldására Hajdúböszörményből, Mátészalkáról, Mátrafüredről, Piliscsabáról és Szőcsénypusztáról érkeztek fiatalok, akik mellett a szervező iskola is két csapatot állított ki, így összesen 26-an vágtak neki a szakmai megmérettetésnek.
Bedős diadal az erdészeti szakmunkás diákok országos versenyén (+Részletes eredmények, VIDEÓ)
A gyakorlati nap során a diákoknak szerelés és lánckímélő darabolás, tisztítás jelölés, döntés és közelítés versenyszámban kellett bizonyítani tudásukat, ami egyik esetben sem volt egyszerű. A legnehezebb feladatnál, a döntésnél például a versenydrukk mellett a néha meg-megerősödő szél sem könnyítette meg a leendő fakitermelők dolgát.
Szerkesztő: Gribek Dániel Vágó: Kovács Zoltán
Andrésiné Dr. Ambrus Ildikó, a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője az Erdő-Mezőnek elmondta, hogy a távolról érkezőknek egyik legnehezebb feladat a tisztítás jelölés, hiszen azt más térségekben már erdőállományokban kell elvégezniük a diákoknak. Hozzátette: bár a közelítésnél a verseny során használt LKT 28 éves, és egy fiatalabb, modern géppel sokkal jobb lenne a versenyszám, nagyon fontosnak tartják, hogy a tanulók a gépkezelési tudásukról is számot adjanak.
A három napos rendezvény során a legjobbnak az ásotthalmiak bizonyultak, csapatban és egyéniben is diadalmaskodtak hazai pályán. Míg mögöttük a mártafüredi diákok gárdája felállhatott a dobogó legalsó fokára, addig egyéniben az első nyolc helyet a bedősök szerezték meg. Gratulálunk a diákoknak, a felkészítő tanároknak és a versenyt lebonyolítóknak is!
erdo_mezo_szktv_emIMG_1729

Egyéni verseny eredményei:

1. Lődi Imre, Ásotthalom
2. Szabó Henrik, Ásotthalom
3. Mrena Béla, Ásotthalom
4. Micsinai Bence, Ásotthalom
5. Gyalus Roland, Ásotthalom
6. Vágvölgyi Diminik, Ásotthalom
7. Szabó Bence, Ásotthalom
8. Borbás Martin, Ásotthalom
9. Mester Márk Alex Mátrafüred
10. Nagy Andor, Ásotthalom
11. Horváth Martin, Szőcsénypuszta
12. Kalapács Márk Márton, Mátrafüred 13. Nagy Dániel, Hajdúböszörmény 14. Fazekas Bence, Mátrafüred 15. Hajagos Róbert, Piliscsaba 16. Pitácsi Adrián Róbert, Mátrafüred 17. Bodor Zsolt, Hajdúböszörmény 18. Kiss Imre, Hajdúböszörmény 19. Szűcs Dominik Richárd, Mátészalka 20. Perendi Zoltán, Piliscsaba 21. Ombodi István Péter, Mátészalka 22. Fülöp János Mátészalka 23. Lojek István József, Piliscsaba 24. Váradi Dávid, Hajdúböszörmény 25. Árvai Dávid, Mátészalka 26. Kozma Dávid, Piliscsaba
erdo_mezo_szktv_emIMG_1774

Csapatverseny eredménye:

1. Ásotthalom I.
2. Ásotthalom II.
3. Mátrafüred
4. Hajdúböszörmény
5. Piliscsaba
6. Mátészalka
erdo_mezo_szktv_emIMG_1743

Győztesek versenyszámonként:

Döntés: Fülöp János, Mátészalka és Peredi Zoltán, Piliscsaba Közelítés: Vágvölgyi Dominik, Ásotthalom Tisztítás: Mrena Béla, Ásotthalom Szerelés+lánckímélő darabolás: Horváth Martin, Szőcsénypuszta Növényfelismerés: Szabó Henrik Rudolf, Ásotthalom Vadfelismerés: Micsinai Bence, Ásotthalom Vállalkozási ismeretek: Vágvölgyi Dominik, Ásotthalom Írásbeli: Szabó Henrik, Ásotthalom Szóbeli: Szabó Henrik, Ásotthalom Összetett elméleti verseny: Borbás Martin, Ásotthalom Összetett gyakorlati verseny: Mrena Béla Krisztián, Ásotthalom
erdo_mezo_szktv_emIMG_1695
(Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - Fotó: Rákóczi Ágnes)