Amerikai bútorgyártócég létesít üzemet Ukrajnában

A Ternopil megyében lévő Kremenec településen hoz létre gyártó üzemet a Home Essentials nevű, amerikai bejegyzésű globális vállalat - jelentette be a cég ukrajnai leányvállalatának képviselője. 

Amerikai bútorgyártócég létesít üzemet Ukrajnában

A cég nagy központja Hong Kongban található, Európán belül Madridban van a főhadiszállása, világszerte összesen 26 országban működnek egységei.

Bútorokat és matracokat fognak gyártani az új üzemben, amit várhatóan 2023 második negyedévében adnak át. Az első ütemben 50-60 munkahely jön létre, a gyártás felfutásakor már közel 300-an fognak ott dolgozni - számolt be a tervekről Volodimir Vaszilevszki, a körzet befektetésekért felelős állami vezetője az Interfax hírügynökségnek.

Jelenleg a beszállítói kör véglegesítése tart, ezt a munkát január-február táján befejezik. Az amerikai vállalat a globális adminisztratív szolgáltató részlegének odatelepítésén is gondolkodik. Az új gyár várhatóan évi 12-15 millió dollár értékben állít elő különféle lakberendezési termékeket.

Az exportpiacok közül kiemelte Spanyolországot, Franciaországot, Portugáliát és Olaszországot. Ezekbe az országokba fognak szállítani először, de később szinte az összes uniós államban szeretnének megjelenni.